Wat is strippen?

Wat is strippen?

Vanavond richt ik me weer even tot de mannen! (Jullie mogen ook meelezen hoor dames). Een veel gehoorde vraag van de mannen om mij heen: wat is strippen? In dit artikel zal ik proberen uit te leggen wat strippen is en uitleggen waarom je je hier als man ook in moet verdiepen. Heren, ik heb jullie al eens eerder uitgelegd dat het belangrijk is om met je lief mee te gaan naar de verloskundige. In de laatste weken van haar zwangerschap is dat niet anders. Plan je afspraak op je vrije dag, neem een paar uurtjes vrij of verzin een andere manier om met haar mee te kunnen. Je voelt je betrokken bij de zwangerschap, kunt haar ondersteunen als ze overeind moet komen na een onderzoek en kunt er voor haar zijn bij eventueel slecht nieuws. Er is weinig zo aangrijpend om slecht nieuws alleen te ondergaan, vooral in de laatste weken van de zwangerschap. Dus geen smoesjes, be a man, be there! Om een beetje mee te praten tijdens de afspraken, vandaag antwoord op de vraag; Wat is strippen?

Bij strippen heb je in dit geval geen vijf euro briefjes nodig

Vandaag was ik ook bij het (hoop ik) laatste consult voordat Fleur gaat bevallen. Fleur haar zwangerschap verloopt op zich best goed, maar zoals ik eerder al schreef waren er toch een aantal dingen waar we aardig over hebben gestrest. Vroege weeën, flauwvallen, buikgriep, alles zijn we tegengekomen. Hierdoor is Fleur het inmiddels best zat. Aangezien de baby helemaal volgroeid is en Fleur dus al weeën gehad heeft hebben we vandaag besproken wat er mogelijk is om de geboorte van onze zoon iets te versnellen.. Bij het gesprek zaten de verloskundige, een leerling, Fleur en ik. De verloskundige legde het een en ander uit over risico’s van het opwekken van de bevalling en al snel begon ze over strippen…

Stop! Nee, je hebt geen vijf Euro briefjes nodig. Je hoeft je niet beschaamd te voelen dat je partner erbij is en neem maar van mij aan, er komt geen opzwepende muziek bij kijken. Ook blijven de meeste kleren gewoon aan. Allemaal gedachten die in een flits aan mij voorbij kwamen toen ik voor het eerst hoorde over strippen. Dit was gelukkig ver voordat het ter sprake kwam bij de verloskundige. Ik heb dus ook niet met een rood hoofd hoeven vragen wat strippen dan is. Gelukkig voor jullie had ik het al eerder uitgezocht, want ik leg het hier voor jullie uit.

Wat is strippen?

Er zijn een hoop mensen die het lichaam van jouw zwangere vrouw in de gaten houden. Ik kan me niet voorstellen hoe dat moet voelen. Geen idee dus wat de gevoelens zijn die ik hier nu ga beschrijven en weet dus ook niet of echt iedere vrouw het zo ervaart. Dit artikel is puur ter informatie voor kerels die iets meer willen weten over de zwangerschap van hun partner. Zijn jullie er klaar voor mannen? Daar gaan we..

Tijdens een inwendig onderzoek zal de verloskundige proberen om de vliezen van jou zwangere lieverd los te woelen. De verloskundige voelt of de baarmoedermond al verstreken is en of er al ontsluiting is. Als er ontsluiting is, dan is het mogelijk om de zwangere vrouw te strippen. Met ronddraaiende bewegingen zal de verloskundige proberen om de vliezen los te maken van de baarmoederwand. Door het strippen komen er prostaglandines vrij. Dit zijn horrormonen die de bevalling op gang helpen. Door dit hele proces is de kans groter dat je vrouw dus sneller bevalt.

Wat kun jij doen?

Ja, inderdaad.. Ik kon me er ook weinig bij voorstellen toen ik het las.. Ook vind ik het erg knap dat er ooit iemand is geweest die heeft gemerkt dat dit werkt. Ik bedoel… Inderdaad. Maar goed, dat allemaal even op zij gezet, wat kun jij nu doen voor je pinguïn met knieën aan de voorkant? Zoals ik in de eerste alinea al zei is het belangrijkste dat je er bent. Daarna is het niet meer aan jou. Vraag aan je partner wat je voor haar kan doen.

Toon begrip en doe iets om haar gerust te stellen. Mocht je vrouw liever hebben dat je in een andere kamer bent, dan is dat ook goed. Niet verontwaardigd of beteuterd de gebeten hond uit gaan lopen hangen. Daar hebben jij, je partner en de verloskundige helemaal niks aan. Pak een tijdschrift en man up!

Je partner heeft wel wat anders aan haar hoofd!

Ook na het strippen is het fijn als je er bent. Ik kan me zo voorstellen dat het niet echt een prettig gevoel is als de verloskundige inwendig allerlei zaken onderzoekt. Voor de mannen onder ons betekent dat dat je jezelf ff niet moet opdringen voor wat betreft lichamelijke aandacht. Je partner heeft wel wat anders aan haar hoofd! Het op de wereld zetten van jullie kind bijvoorbeeld. Koop een leuk presentje voor haar of verdiep je vast in leuke Amerikaanse gebruiken, zoals baargoud en ondersteun je vriendin of vrouw waar mogelijk. Bestel thuisbezorgd of kook een heerlijk maal waar je meisje u tegen zegt en misschien is de baby er dan een stuk sneller.

Zo, jullie zijn ook weer wat wijzer. Het antwoord op de vraag “wat is strippen?” is ineens een stuk duidelijker. Ik hoop dat het volgende dat ik voor jullie schrijf de bekendmaking van de geboorte van onze zoon zal zijn.. Zo niet, dan wordt het waarschijnlijk een cursus “omgaan met slaapgebrek”.

Wat is strippen?
Geen reactie's

Geef een reactie