Wat doe je tijdens het voeden van je baby?

Wat doe je tijdens het voeden van je baby?

Wat doe je tijdens het voeden van je baby?

Morris krijgt flesvoeding. Zonder verder in te  gaan op de levendige borstvoedingsdiscussie is het een keuze die Fleur en ik weloverwogen genomen hebben. Tenminste, Fleur heeft de beslissing genomen en heeft gevraagd of ik het daar mee eens ben. Aangezien het haar lichaam is en onze zoon vind ik dat best een goede overlegstructuur. Daarnaast was ik het er volledig mee eens en zo kan het gebeuren dat ik ’s morgens rond een uur of negen met de kleine op schoot zit. Na het verschonen van zijn luier geef ik hem een heerlijke fles Nutrilon waar hij, waarschijnlijk omdat het zo lekker is, minimaal een half uur over doet. Maar wat doe je tijdens het voeden van je baby? Een half uur stilzitten is saai man!

Wat doe je tijdens het voeden van je baby?

Het antwoord op die vraag is in eerste instantie best makkelijk. Wat doe je tijdens het voeden van je baby? Juist, je baby voeden! Je baby heeft er namelijk alle belang bij dat je tijdens het voeden je aandacht bij je kind hebt. Maak contact met de baby. Kijk de baby aan en trek gezichtjes. Lach zo veel mogelijk, ook al is het nog zo vroeg. Spreek jullie kind lief toe en laat het wennen aan je stem. Als je baby ouder wordt zal het ook proberen te reageren.  Natuurlijk niet met woorden, maar met babygebrabbel en dat is natuurlijk super schattig!

Verder kun je natuurlijk nog spelen met de voeten of handen van je baby. Ook heel erg goed voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld het zenuwstelsel en voor de band met je kind. Ook kun je jouw baby in verschillende houdingen leggen om na te gaan welke houding voor jullie het beste werkt. Je zou zeggen dat je dit wel weet na een paar weken, maar het verandert constant en de ene week drinkt je kind fijner als hij in je rechter arm licht en de andere week ligt je baby fijner op beide benen zonder steun van je armen. Het blijven natuurlijk rare eigenwijze dingen die baby’s.

Zijn er nog andere dingen die ik kan doen tijdens het voeden?

Oké, maar na een half uur oogcontact, praten en gebrabbel wordt dat voeden best wel saai. Zijn er nog andere dingen die ik kan doen tijdens het voeden? Zonder de veiligheid van de baby in gevaar te brengen kun je van alles doen tijdens het voeden. Zelf kijk ik meestal een komische of spannende serie waar veel in gebeurt, zodat de baby mij nog wel kan zien lachen of andere gezichtsuitdrukkingen kan waarnemen. Ook luister ik weleens muziek of heb ik een goed gesprek met Fleur over de zaak of over leukere dingen.

Waar ik zelf geen fan van ben is het gebruik van mijn mobiele telefoon. Mensen hebben toch de neiging om uitdrukkingsloos te kijken naar dat kleine schermpje. Ook ben je door het gebruik van je mobiel meerdere dingen tegelijk aan het doen omdat er actief gebruik wordt gemaakt van apps. Fleur wil tijdens het voeden nog weleens Skypen met haar moeder. Dat is nog wel een goede manier van het gebruiken van je mobiel. Hou daarbij wel de focus op de baby, want hij kan zo maar vallen..

Zelf heb ik er geen ervaring mee maar ik ken mensen die hele boeken uitlezen tijdens het voeden van hun baby. Het lijkt mij minder praktisch omdat je volgens mij toch twee handen nodig hebt om soepel een pagina om te slaan. Ook kan een dik boek vrij pijnlijk op je baby neerkomen als je snel moet reageren bij bijvoorbeeld spugen of boeren. Zoals ik al zei, ik heb er geen ervaring mee en kan dus ook niet echt oordelen of lezen tijdens het voeden nu echt goed of slecht is.

Ik mag immers aannemen dat de veiligheid van jullie baby voorop staat

Mocht je dus toch iets anders willen doen tijden het voeden van jullie kind, hou het dan bij simpele dingen. Liefst dingen waar je niet wordt afgeleid van jouw baby. Ik mag immers aannemen dat de veiligheid van jullie baby voorop staat. Ook de ontwikkeling van de baby kan sneller verlopen als jouw aandacht bij de baby is en niet bij iets anders. Hoe lang het voeden ook duurt en hoe graag je ook liever iets anders doet, doe liever iets waardoor de baby wat sneller drinkt of wat jouw aandacht niet afleidt.

Wat doe je tijdens het voeden van je baby?
Wat doe je tijdens het voeden van je baby?
2 Reactie's
  • Ilse Visscher
    Geplaatst op 12:31h, 02 mei

    Goed artikel!! Ik heb meestal ook alleen aandacht voor de kleine, maar kijk ook wel eens serie. Een boek lezen? Hoe dan? haha. Maar goed geschreven, precies zoals het is.

  • Luc van de Wiel
    Geplaatst op 09:42h, 04 mei

    Leuk, zoals je het nuttige met het aangename verenigt!

Geef een reactie