Tips bij 40 weken zwanger

Tips bij 40 weken zwanger

Je vrouw is 40 weken zwanger, maar de baby geeft nog geen aanstalten om te gaan verschijnen.. Zoals je in het artikel over geboorte anticipatie stress al kon lezen, kan dat voor aardig wat stress zorgen. Om de tijd toch wat te doden kun je op internet een hoop tips vinden om het wachten wat dragelijker te maken. Aangezien Fleur inmiddels ook 40 weken zwanger is en ook bij ons het wachten meer en meer begint te lijken op een strijd tegen de tijd, hebben we een aantal van deze tips bekeken. We hebben in ons broek gepiest van het lachen! Ik zal eerst een paar lachwekkende tips met je delen en daarna geef ik je onze tips bij 40 weken zwanger!

De belangrijkste tip kan ik je nu alvast geven. Blijf dicht bij jezelf en probeer niet te veel te forceren als jij of je partner 40 weken zwanger bent. Heb je zin om wat te puffen op een yogamat, ga vooral je gang. Maar als dit je moeite kost en je liever gewoon op de bank hangt of een ommetje maakt dan is het ook goed. De ademhaling een bewegingen die je met yoga maakt schijnen een positieve werking te hebben op het opwekken van een bevalling. Het is maar een tip ­čśë

Derde trimester bezigheden

Famme geeft in hun artikel Derde trimester bezigheden een groot aantal tips om te doen tijdens het derde trimester van de zwangerschap van je vrouw. De 20 tips die zij hier bespreken zijn op zijn minst lachwekkend! Als het goed is voelt je vriendin zich inmiddels als een aangestrande walvis of op zijn minst kan zij door de buik haar tenen niet meer zien. Heel prettig is het dan niet meer om de tip te krijgen dat je elke dag een foto van jezelf moet nemen of nog een keer lekker in bad moet gaan. Dit is nu niet meer zo heel erg prettig he!

Gezellig naar de bioscoop gaan is er in het derde trimester ook niet meer bij hoor! Als ik Fleur mag geloven zitten die stoelen normaal al niet lekker, maar als je 30 tot 40 weken zwanger bent is het al helemaal een opgave! Wij zijn samen naar Javier Guzman geweest tijdens de 33-ste week van de zwangerschap. Hoewel de voorstelling top was, had Fleur het wel gezien na 45 minuten. We hebben de show wel uitgezeten, maar Fleur was wel helemaal op! Als je je vrouw wil verrassen raad ik je dus aan om toch van te voren het een en ander te bespreken!

DIY projecten

Minime heeft het iets beter begrepen meet het artikel Wachten op de bevalling. Maar de tip om allerlei DIY projecten aan te gaan schoot bij ons toch wel in het verkeerde keelgat. Fotoboeken maken met een spanningsboog van maximaal 15 minuten is een onmogelijke opgaaf. Wat zeg ik? Op de bank zitten met een spanningsboog van maximaal 15 minuten is een onmogelijke opgaaf als je 40 weken zwanger bent! Dat loopt automatisch uit op een LYBDIH-project (Let Your Boyfriend Do IT Himself)! Dus voor je naar de knutselwinkel loopt bedenk jezelf eerst dat de kans groot is dat je vrouw zich waarschijnlijk enorm overschat!

Ik las ook ergens dat je in week 40 nog best collages kan maken. Of kan nadenken over de kinderkamer… Jaaaa, dan ben je dus echt een paar weken te laat he! Als het goed is staat je kinderkamer inmiddels al te shinen en komt je partner hier gemiddeld twee keer per week met tranen in haar ogen omdat de kleine er nog niet is. Mocht je de wieg nog in elkaar moeten zetten in week 40, dan adviseer ik je een wieg van Babypark.┬áDeze zijn namelijk onmogelijk om snel in elkaar te zetten en als je daar nu nog mee moet beginnen, dan gun ik je de irritatie!

Mijn 5 tips voor als de uitgerekende datum is gepasseerd

Er zijn een aantal dingen die ik je wel kan adviseren als de vrouw van jouw leven de uitgerekende datum is gepasseerd en niet kan wachten tot jullie spruit is ontsproten!

  1. Neem je vriendin mee voor een kort autoritje! Niet wandelen, niet fietsen, nee een autoritje! De muren komen op haar af! Ze wil niets liever dan de deur uit, maar lopen en fietsen is lichamelijk gewoon nogal een opgave
  2. Rij dan gelijk even langs de McDonalds! Dit is namelijk altijd een oplossing..
  3. Heel veel slapen! En dan het liefst samen. Samen dutjes doen is heel goed voor jullie relatie. Zij kan namelijk even niet huilen, zeuren, schelden of naar de klok kijken en jij kan even bijkomen van de afgelopen dagen.
  4. Bel je schoonmoeder! Sommigen van jullie staan hier een beetje afwachtend tegenover en dat snap ik.. Maar er is niemand die jouw hoogzwangere vrouw beter begrijpt dan haar bloedeigen moeder. Ga een leuk gesprek aan met je schoonmoeder en vraag haar je meisje even te bellen. Misschien kan ze wel langs komen om een klein beetje voor haar te zorgen.
  5. Prik door de bubbel! Je pinguïndansprofessional zal desgevraagd altijd zeggen dat alles goed met haar gaat. Soms is dit waar, maar vaak ook helemaal niet! Stel gericht vragen, let op lichaamstaal en blijf communiceren.
Kleine stapjes Tips bij 40 weken zwanger-Rob van Laere-papablog.
Tips bij 40 weken zwanger-Rob van Laere-papablog.
Tips bij 40 weken zwanger-Rob van Laere-papablog
Geen reactie's

Geef een reactie