4 tips voor de inrichting van de kinderslaapkamer

4 tips voor de inrichting van de kinderslaapkamer

Wanneer de babykamer langzaam te klein wordt, moet je een nieuwe kamer voor je kleintje inrichten. Nieuwe meubels, nieuw speelgoed en een nieuw behangetje. Ook een leuk vloerkleed, een boekenkast met de eerste boekjes en een leuk zithoekje horen bij de mogelijkheden. Waarop je bij de inrichting moet letten en een aantal leuke inspiratietips, vind je hier.

Nieuwe meubels

Welke meubels je nieuw moet kopen en welke je van de babykamer kunt hergebruiken, hangt helemaal van jouw gekochte meubels af. Misschien had je bij de babykamer al een grotere kledingkast gekocht en passen de kleertjes van jouw peuter, kleuter of oudere kind er nog prima in. In dit geval is het niet nodig, om een nieuwe kast te kopen. Een nieuw bed is daarentegen wel nodig. Want zo langzaam is jouw kind te klein om nog in een wiegje te slapen. Kan jouw kind nog niet veilig zonder beveiligingsranden slapen? Dan kun je een bed kopen waar je de randen later af kunt halen. Ook een gezellig zithoekje, waar je kind zich even kan terugtrekken, of waar jullie samen kunnen gaan zitten om een boekje te lezen, is altijd leuk als de ruimte er is.

 

Speelhoekje

Natuurlijk mag ook wat speelgoed niet ontbreken. Denk er echter wel goed over na, welk speelgoed en hoeveel je in de slaapkamer wilt zetten. Als er te veel speelgoed staat, heeft je kind misschien moeite om ’s avonds te gaan slapen, in bed te blijven liggen of het geduld op te brengen om zich aan te kleden. De slaapkamer is niet alleen om te spelen, dus dit moet voor het kind ook zo voelen. Natuurlijk is het ook een plek waar de kinderen even voor zichzelf kunnen spelen, zonder hun broertjes, zusjes en ouders, die steeds meekijken. Daarom kun je weliswaar een speelhoekje inrichten, maar deze van het slaapgedeelte afschermen met bijv. een boekenkast of een vrolijk scherm in een passend thema.

Is jouw kind dol op lego of Playmobil en ligt jouw woonkamer helemaal vol met daar een huisje, daar een auto, daar een school? Dan kun je ook een hoek in de slaapkamer vrijmaken, waar de kinderen hun hele verhaal neer kunnen zetten. Zo kunnen ze de volgende dag weer verder gaan waar ze waren gebleven en hoeven ze het niet steeds op te ruimen, omdat het in de weg staat.

Behang en vloerkleed

Het behang in de babykamer was waarschijnlijk nog heel schattig, maar voor jouw kind nu waarschijnlijk wat kinderachtig. Daarom is het tijd om een nieuw behangetje uit te zoeken. Laat je kind ook verschillende opties zien en kiezen welke hij of zij het mooist vindt. Geef niet te veel keus, zodat het niet al te moeilijk zal zijn, om te kiezen. Ook een vloerkleed is erg geschikt voor de kinderkamer. Hier kunnen ze lekker zacht op spelen en bovendien staat het gezellig. Ook een speeltapijt is erg leuk voor in de kinderkamer. Deze kunnen de kinderen dan meenemen in hun spel.

Je kind erbij betrekken

Tot slot is het leuk om je kind bij de inrichting te betrekken. Vraag welke kleur hij of zij leuk vindt, en bezoek samen een speelgoed webshop om een paar leuke items te scoren. Daarnaast kun je een aantal plaatjes van leuke kinderkamers uitprinten en samen met je kind kijken, wat hij of zij leuk vindt. Deze kun je als inspiratie voor de inrichting van de kamer gebruiken!

Inrichting kinderslaapkamer
Geen reactie's

Geef een reactie