Hoe houd je je persoonlijke training bij tijdens je ouderschapsverlof?

Hoe houd je je persoonlijke training bij tijdens je ouderschapsverlof?

Je ouderschapsverlof is al zwaar genoeg en daarbij lijkt het vaak een onmogelijke opgave om ook je persoonlijke training nog eens bij te houden. Zelfs de meest fanatieke sporter zal in deze periode moeite hebben om nog aan trainen toe te komen. Als dit een probleem is waar jij ook mee zit, dan ben je zeker niet de enige. In dit artikel hebben we een aantal tips verzameld die jou bij dit probleem kunnen helpen.

 

1.    Maak goede afspraken

In principe is alles binnen je ouderschapsverlof mogelijk, zo lang je maar goed plant en overal afspraken over maakt. Geef bij je partner aan dat jij het belangrijk vindt om regelmatig te sporten en spreek samen af dat je daar een x aantal uur per week de tijd voor kan nemen. Het is daarbij belangrijk dat je ook de momenten goed afspreekt, zodat je partner zich erop kan voorbereiden. Wanneer de ander bijvoorbeeld al weet dat jij op dinsdagavond om 8 uur voor een uurtje weg bent om te sporten, is er genoeg tijd om voorbereidingen te treffen.

 

2.    Laat het gaan

Probeer je niet te veel te focussen op het sporten, zeker niet in het begin. Je fitheid ben je echt niet na twee weken verloren en het is ook goed om af en toe eens te ontspannen. Denk aan jezelf en je eigen rust en speel bijvoorbeeld een paar spellen bij casino777, lees een boek of kijk een film met je partner. Sporten heeft namelijk helemaal niet zo veel zin als je heel erg moe bent, want de kans is heel klein dat je een goede training zal afronden. Je kan er beter voor kiezen om uit te rusten en pas te gaan sporten als je er weer aan toe bent.

 

3.    Sport op een ander moment

Voor je ouderschapsverlof heb je waarschijnlijk een ritme opgebouwd waarbij je altijd op een vast moment ging trainen en daar probeer je je nu nog steeds aan vast te houden. Dat is heel logisch, maar niet altijd de meest praktische optie. Als je kind bijvoorbeeld heel vroeg wakker is, dan is het tegenover je partner niet eerlijk om juist op dat moment te gaan sporten. Kies er bijvoorbeeld voor om je trainingstijd te verzetten naar een moment waarop je kind slaapt.

 

4.    Sport op een andere plek

Bij trainen ben je ook veel tijd kwijt aan het reizen naar de locatie. Kijk daarom eens of er ook trainingen zijn die je thuis of in de buurt van je huis kan doen. Als je bijvoorbeeld een fanatieke fietser bent, dan kan je altijd binnenshuis op een rollerbank trainen en hetzelfde geldt voor hardlopen op een loopband. Het is misschien niet ideaal, maar je bent wel beter bereikbaar voor zowel je kind als je partner.

 

Het is dus zeker wel mogelijk om je persoonlijke training en je ouderschapsverlof te combineren, maar je moet er wel even creatief voor zijn. Het sportritme waar je zo aan gewend was, kan je waarschijnlijk niet meer volledig volgen en de kans is groot dat je weer een nieuw ritme moet ontwikkelen. Het duurt weer even voordat je daaraan gewend raakt, dus gun jezelf de tijd.

Training tijdens ouderschapsverlof
Geen reactie's

Geef een reactie