Wat zijn de voordelen van flesvoeding met geitenmelk?

Wat zijn de voordelen van flesvoeding met geitenmelk?

In Nederland lijkt flesvoeding met geitenmelk steeds meer in trek. Maar wist je dat dit wereldwijd al langer zo is? In veel landen is de melk van de geit al eeuwen een geliefde opvolger van moedermelk. En dat is niet voor niets, want deze milde flesvoeding heeft een aantal voordelen. Wat de voordelen zijn van flesvoeding met geitenmelk leggen we uit in dit artikel.

Natuurlijk heeft borstvoeding nog altijd de meeste voordelen; het is de beste voeding voor je baby. Maar als je volledig of deels wil overstappen op opvolgmelk, dan is flesvoeding met geitenmelk een hele geschikte keuze voor je baby. Ook geitenmelk kent een aantal voordelen.

Flesvoeding met geitenmelk is veilig

Hoewel geitenmelk dus niet nieuw is, zien veel Nederlanders het nu wel voor het eerst in de schappen staan. Dat maakt dat sommige ouders en opvoeders er nog wat voorzichtig mee zijn. Gelukkig geldt dat ook voor de makers van flesvoeding met geitenmelk. In de Warenwetregeling Zuigelingenvoeding is vastgelegd welke voedingsstoffen de flesvoeding minimaal en maximaal moet bevatten. Dat maakt dat geitenmelk flesvoeding net zo veilig is als iedere andere opvolgmelk.

Geitenmelk zit boordevol voedingsstoffen

Geitenmelk gezond? Nou en of! De flesvoeding zit boordevol vitamines die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je baby. Denk aan de vitamines A, B2 en C. Bovendien zitten er in geitenmelk ook veel mineralen zoals: calcium, kalium, zink, fosfor en selenium. Ieder soort heeft een andere werking en allemaal zijn ze nodig om het lichaam gezond te houden. Omdat ons lichaam zelf geen mineralen aanmaakt, is het belangrijk dat we het binnenkrijgen via onze voeding. Voor baby’s is geitenmelk daarom een hele goede optie.

Goed alternatief bij lactose-intolerantie

Baby’s kunnen intolerant of allergisch zijn voor lactose. Dat is een bestanddeel dat in iedere melk aanwezig is. Is jouw baby intolerant voor koemelk, dan zou je kunnen proberen of het flesvoeding met geitenmelk wel verdraagt. Voor baby’s met een lactose-allergie biedt flesvoeding van geitenmelk helaas geen uitkomst. Hun afweersysteem reageert op elk deeltje melk met een heftige (soms gevaarlijke) reactie.

Geitenmelk is zacht en mild van smaak

Niet alleen steeds meer ouders zien de voordelen van flesvoeding met geitenmelk, ook veel kinderen zijn er dol op. De melk is namelijk heel zacht en mild van smaak en proeft niet zoals veel andere producten van het dier. Geitenmelk is dus niet alleen heel gezond, maar smaakt ook nog eens ontzettend lekker.

Flesvoeding met geitenmelk
Geen reactie's

Geef een reactie