De leukste uitjes in Rotterdam voor kinderen

De leukste uitjes in Rotterdam voor kinderen

Nu de dagen weer wat kouder en natter worden, kan het soms lastig zijn om een leuke activiteit voor kinderen te bedenken. De speeltuin en het strand vallen af vanwege het gure herfstweer. Een dagje naar Rotterdam lijkt je wel wat, maar dat kan soms een uitdaging zijn met kinderen. Is het niet te ver lopen? Waar kun je het beste parkeren? Gelukkig is parkeren Rotterdam geen probleem, maar wat ga je vervolgens doen in Rotterdam? Om je te inspireren, vind je in deze blogpost een aantal leuke uitjes om met kinderen te doen in Rotterdam.

 

Diergaarde Blijdorp

Dé Rotterdamse activiteit voor kinderen is natuurlijk een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Kom je uit de omgeving van de Randstad? Dan gaat menig schoolreisje richting deze dierentuin. De Rotterdamse dierentuin is één van de oudste dierentuinen van Nederland. Je kunt hier met je kinderen allerlei dieren spotten, zoals olifanten, leeuwen en giraffen. Verder is het Oceanium één groot avontuur om doorheen te lopen. Misschien heb je er zelf ook nog mooie herinneringen aan. Diergaarde Blijdorp is een educatief centrum. Dat wil zeggen dat de kinderen ook veel bijleren over alle dieren. Een win-win dus.

 

De Euromast

De Euromast is – naast de Erasmusbrug – hét iconische gebouw van Rotterdam. De toren is maar liefst 185 meter hoog. Hoewel je er misschien niet direct aan zou denken om de Euromast met kinderen te bezoeken, is een bezoekje aan de Euromast juist heel leuk. Het biedt een mooi uitzicht over de havenstad, je vindt er een ingerichte scheepsbrug en bovenin kun je een lekker stukje taart eten. Vanuit het restaurant kun je een doorzichtige lift nemen naar de top. Dit kan natuurlijk even spannend zijn voor de kinderen, maar daarom juist een leuke uitdaging.

 

Het Maritiem Museum

In een havenstad als Rotterdam mag een bezoek aan het Maritiem Museum natuurlijk niet ontbreken. Je vindt hier verschillende tentoonstellingen over schepen en kranen, welke je zelfs van binnen kunt bekijken. Een echte jongensdroom dus. Verder kunnen kinderen een speurtocht door het museum volgen en is er speciaal een tentoonstelling voor kinderen ingericht om spelenderwijs te leren over de haven. Van brandjes blussen tot aan het laden en lossen van schepen. Er is genoeg te beleven in het Maritiem Museum.

 

De watertaxi

Om een bezoekje aan de havenstad Rotterdam nog spectaculairder te maken, kun je met de watertaxi of de waterbus naar het centrum varen. Je kunt vanaf verschillende plekken opstappen en vaart – afhankelijk van de opstapplaats – langs de SS Rotterdam of onder de Erasmusbrug door. Het nemen van de watertaxi is een simpele activiteit, maar het laat ongetwijfeld een hoop indrukken achter bij kinderen.

 

Villa Zebra

Wil je liever wegblijven van de drukke, toeristische attracties in Rotterdam? Dan is Villa Zebra misschien een bezoekje waard. Villa Zebra is een museum dat speciaal is ingericht voor kinderen. Hier kunnen kinderen op spelenderwijs kennismaken met de wereld van kunst. Naast het uitvoeren van allerlei opdrachten, kunnen kinderen er ook wekelijks terecht voor een workshop. In zo’n workshop gaan kinderen zelf aan de slag met kunst, bijvoorbeeld met verf of klei. Je kunt talent tenslotte niet vroeg genoeg ontdekken.

Uitjes Rotterdam
Uitjes Rotterdam Kinderen
Geen reactie's

Geef een reactie