De kamer van je kind restylen: wat kun je zelf doen en wat beter niet?

De kamer van je kind restylen: wat kun je zelf doen en wat beter niet?

Naar mate je kind ouder wordt, krijgt hij of zij wensen en veranderen interesses. Je kind zal willen dat de eigen slaapkamer meebeweegt met die behoeftes. Als papa ben jij natuurlijk de aangewezen persoon om daar werk van te maken. Papa kan immers alles, toch? We bespreken wat je zelf kunt doen en wat je beter aan een professional kunt overlaten wanneer je de slaapkamer van je kind gaat restylen.

Vloeren

Veel vloeren zijn tegenwoordig gemaakt om zelf te kunnen leggen. Dat geldt natuurlijk voor het overbekende kliklaminaat, maar er zijn ook pvc vloeren die met eenzelfde kliksysteem gelegd kunnen worden. Als je goed kunt meten en zagen, is dit een klus die je zelf kunt uitvoeren. Tapijt netjes leggen is daarentegen wel echt een vak apart. Het netjes snijden ervan voor alle hoekjes is niet iets wat je zomaar doet zonder de juiste materialen en ervaring. Wellicht is het beter om dit uit te besteden, omdat je met een verkeerde snede in feite je hele tapijt kan verpesten.

Kleurtje of behang op de muur

Wil je kind een kleurtje op de muur, dan kan papa dat prima regelen. Met de juiste voorbereiding kan iedereen (met beleid) immers wel muren schilderen. Maar het is natuurlijk ook zeer denkbaar dat je kind een bepaald behang wil hebben dat aansluit bij zijn of haar favoriete dingen. Netjes behangen is zo makkelijk nog niet en luistert tamelijk nauw. Als je niet van het nauwkeurig werken bent, kun je het behangen beter aan een ander overlaten. Maar als je het wel aandurft, kun je op YouTube handige video’s met tips en instructies vinden die je tot een goed eindresultaat kunnen begeleiden.

Muren stuken

Voordat er een behangetje of kleurtje op de muur komt, kan het zijn dat het nog nodig is om de muur glad te maken. Misschien heeft de muur structuur, of zelfs granol. Of het oppervlak is gewoon niet mooi glad. In dat geval is het nodig om te stuken. Dat kun je in theorie zelf, maar daar zit wel veel werk in. Stuken wordt door velen ook als bijzonder zwaar ervaren en het is niet gemakkelijk om de muur écht mooi glad af te werken. Daarom is het raadzaam om te investeren in de diensten van iemand met ervaring die dit voor je kan doen.

Je blijft natuurlijk een Nederlander, dus je wilt zo veel mogelijk geld in de zak houden. Kinderen zijn immers van zichzelf al een flinke kostenpost! Gelukkig kun je als je van aanpakken weet veel zelf doen om de kamer van je kind naar wens te maken.

Kamer kind restylen
Geen reactie's

Geef een reactie