De beste tandartsverzekering voor jouw kind afsluiten doe je zo

De beste tandartsverzekering voor jouw kind afsluiten doe je zo

Wil je de beste tandartsverzekering afsluiten voor jouw kinderen? Het gebit van jouw kind wordt voortdurend blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Kinderen spelen, rennen en maken gebruik van speelgoed. Hoe meer ze dit doen, hoe sneller er iets gebeurt aan de tanden. Tegelijkertijd zijn de tanden een kostbaar bezit. Het is het eerste wat iemand ziet bij een kennismaking en het kan het beeld van jou aanzienlijk veranderen. Maar hoe kies je dan een verzekering voor jouw kind? En wat zijn nog meer belangrijke factoren voor het maken van een keuze?

De kwetsbaarheid van de kindertanden

Maar waarom is het afsluiten van een tandartsverzekering voor jouw kind dan een verstandige keuze? De tanden zijn kostbaar, maar tegelijkertijd ook heel kwetsbaar. De kleine melktandjes die de start zijn van een mooi gebit. Later de definitieve tanden, waar veel mee kan gebeuren. Denk aan gaatjes, beugels en andere behandelingen. Al deze behandelingen gaan hoge kosten opleveren, vooral als het gaat om complexe behandelingen. Je wilt niet dat jouw volledige budget opgaat aan het behandelen van de tandproblemen in plaats van dat je op vakantie kan gaan, toch? Niemand zit hierop te wachten.

De dekking die je kan verwachten

Een goede tandartsverzekering voor jouw kind moet veel verschillende zaken kunnen dekken. De dekking is afhankelijk van het plan dat je bij de zorgverzekeraar kiest. Denk aan de jaarlijkse controles, maar ook vullingen of orthodontische behandelingen. De meeste verzekeraars zullen hier een deel van vergoeden. Sommige verzekeraars vergoeden zelfs alle kosten die je op dit gebied maakt. Er zijn echter ook verzekeringsopties die tandheelkundige ongelukken, zoals een bal op het gezicht, vergoeden. Jouw kind hoeft hierdoor niet op te letten tijdens het spelen en je bent zelf ook niet voortdurend bezig met beschermen.

De behoeften van jouw kind

Je kan dan bekijken welke verzekeringen het beste bij je passen. Houdt in het achterhoofd dat je hiervoor eerst een basisverzekering Univé of een andere verzekeringsmaatschappij nodig hebt. De tandheelkundige zorg is namelijk een aanvullende optie op deze verzekering. Let er daarbij wel op dat je kijkt naar de dekkingen die speciaal bedoeld zijn voor kinderen. Uiteindelijk wil je niet voor verrassingen komen te staan. Denk daarbij ook aan de behoeften van jezelf en jouw kind. Zijn er al zaken uitgevoerd? Staan er behandelingen op de planning? Alles samen zorgt voor het maken van de beste keuze.

De kleine letters voor aanvragen

Vergeet niet om de kleine lettertjes door te nemen. De polisvoorwaarden moeten voorkomen dat je een verzekering afsluit die uiteindelijk niet alles dekt dat je nodig denkt te hebben. Let hierbij op de beperkingen op bepaalde behandelingen, de hoogte van het uit te keren bedrag en de wachttijd voordat je een behandeling kan gebruiken. Wel zo handig om vooraf te weten, zodat je tijdens het indienen van een claim geen nare verrassingen krijgt. Als alles naar wens is, kan je overgaan tot het aanvragen van de verzekering en jouw kind goed te verzekeren.

Tandartsverzekering kind
Geen reactie's

Geef een reactie