Dit zijn de leukste vormen van buitenspeelgoed voor jouw kinderen

Dit zijn de leukste vormen van buitenspeelgoed voor jouw kinderen

Met het juiste speelgoed beleven je kinderen uren plezier in de buitenlucht. Denk aan een voetbal, een basketbal met bijpassend net aan een hoge paal, buitenspeelgoed voor in de zandbak of een klein opblaasbaar zwembad. Het kan best lastig zijn om geschikt speelgoed voor je kinderen te vinden. Van welk type speelgoed krijgen ze geen genoeg? Hoe voorkom je dat het buitenspeelgoed wat je onlangs kocht, al snel weer in de kast verdwijnt? In dit artikel zetten we de leukste vormen van buitenspeelgoed voor jonge kinderen voor je op een rijtje. Welke van deze items heb jij je kinderen al eens gegeven?

Houten croquet set voor buiten

Een goed voorbeeld van leuk buitenspeelgoed is een houten croquet set voor kinderen. Dit speelgoed is in verschillende vrolijke kleuren uitgevoerd, wat al snel uitnodigt om het uit de kast te pakken. Dit spel is niet alleen ontzettend leuk; het is ook leerzaam voor het kind. Hoe hard moet tegen de bal worden geslagen, om deze door het poortje te krijgen? Op welke manier kun je de speelstick het beste gebruiken? Zo draag je bij aan diens ontwikkeling. Een groot voordeel van houten speelgoed in algemene zin, is het gegeven dat dit speelgoed zeer duurzaam is. Het speelgoed gaat lang mee en kan zelfs hersteld worden bij lichte schade; schuur het hout iets op.

Pogo sticks van foam

De klassieke pogo sticks van aluminium of kunststof worden al jaren gebruikt, nadeel hiervan is dat ze zeker voor jongere kinderen ietwat gevaarlijk kunnen zijn. De harde materialen ervan maken dat kinderen zich lelijk kunnen bezeren bij een verkeerd gebruik van dit speelgoed. Kies daarom voor een zachte variant; de pogo sticks van foam. Deze veilige versie van het speelgoed heeft een in hoogte verstelbaar handvat, waardoor ze zowel door jonge kinderen als door iets oudere kinderen tot 5 jaar gebruikt kunnen worden. Vergelijkbaar met het houten speelgoed, een duurzame keuze! De pogo sticks bevatten twee antislip voetkussentjes, die extra stabiliteit bieden tijdens het springen met deze springstok. Niet alleen leuk speelgoed, ook de ideale manier om je kinderen hun energie kwijt te laten raken.

Losse voetbal met twee doeltjes

Een klassieker voor zowel jongens als meiden: twee doeltjes met een losse voetbal. Welk kind droomt er niet van een bekende voetballer te worden bij diens favoriete voetbalclub? Naast de mogelijkheid om voor een set met een voetbal te kiezen, kun je ook voor een basketbalnet aan een hoge paal kiezen in combinatie met een losse basketbal. Of denk aan een net voor in de tuin, welke de mogelijkheid biedt om volleybal of bijvoorbeeld badminton te spelen. Het zijn populaire sporten onder zowel kinderen, als volwassenen. Nodig als vader zelf ook eens wat vrienden uit, om een potje voetbal of volleybal te spelen in de tuin.

houten speelgoed
Geen reactie's

Geef een reactie