5 leuke activiteiten voor het hele gezin

5 leuke activiteiten voor het hele gezin

Is het weer eens hoog tijd om iets leuks te gaan doen met je gezin, maar heb je echt geen idee wat? Dan hebben we hier alvast 5 leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet:

 

1.    Spelletjes, spelletjes, spelletjes

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar spelletjes zijn er in alle soorten en maten en daarom zit er voor ieder gezin wel iets leuks tussen. Als jullie echte knappe koppen zijn, dan zijn er genoeg spelletjes waarbij jullie kennis aan de hand van een quiz kan worden getoetst. Voor de meer sportieve gezinnen zijn er juist weer spellen waarbij iedereen wordt aangesproken op zijn lichamelijke krachten. Speel de hele middag alle spellen door elkaar en breng gezellig wat tijd met elkaar door. En als de kinderen naar bed zijn? Dan kunnen papa en mama nog een potje blackjack spelen.

 

2.    Ga op vakantie in eigen huis

Met kinderen op vakantie gaan is niet altijd makkelijk, vooral de reis naar de bestemming kan soms echt ellendig zijn. Ga daarom eens op vakantie in eigen huis. Doe met het hele gezin alsof jullie samen de hele dag in een ander land zijn. Kleed je volgens de lokale gebruiken en eet en drink wat er bij het land past. Dit is ook een perfecte manier om je kinderen iets te leren over een ander land, zonder dat het al te veel tijd, geld en moeite kost.

 

3.    Kook met elkaar

Tijdens een drukke werkweek heb je als gezin niet altijd de tijd om uitgebreid te eten, dus het kan echt een feest zijn om eens een hele dag aan eten te besteden. Bij het boodschappen doen mag iedereen het karretje vullen met producten en het is daarbij extra leuk als jullie ook eens die producten meenemen die jullie nog niet kennen. Ook tijdens het koken zijn er genoeg dingen die kinderen kunnen doen, vooral bakken is handig, want daar gebruik je minder scherpe voorwerpen.

 

4.    Ontdek jullie buurt

Ook als je al lang in dezelfde stad of buurt woont, zijn er plekken die je nog niet hebt ontdekt. Neem met je gezin eens de tijd om er te voet of met de fiets op uit te gaan. Sla eens linksaf waar jullie normaal rechtsaf gaan en kijk waar jullie uitkomen. Je kan natuurlijk ook van tevoren wat onderzoek doen en op zoek gaan naar een mooi bos of een strand in de buurt.

 

5.    Ruim het huis op

Als jullie samen de schouders eronder zetten en het huis opruimen, dan is dat in een mum van tijd gebeurt. Jullie kunnen per kamer allemaal iets doen en voor de rest ruimt iedereen op zijn eigen kamer zijn spullen op. Daarna kan het leukste gedeelte van de nieuwe activiteit beginnen en dat is alles weer opnieuw inrichten. Kijk eens of de bank niet veel leuker staat bij het raam of dat dat juist een betere plek is voor de eettafel. Kinderen zullen zich super gewaardeerd voelen als zij bij dit soort beslissingen betrokken worden.

Ontdek je eigen buurt
Samen huis opruimen
Geen reactie's

Geef een reactie