4 Tips om kinderen beter te leren eten

4 Tips om kinderen beter te leren eten

Een van de meest voorkomende vragen die ouders van baby’s, peuters en schoolkinderen stellen, is: “Hoe krijg je je kinderen xo ver dat ze zo gezond eten?!”. Vervolgend is er ook nog wat strijd om ze überhaupt van eten te laten genieten, wat uiteindelijk de echte strijd is. Velen zullen jaloers zijn op andere ouders, wanneer ze hun kinderen gezond voedsel zien eten zonder een gevecht. Ik zie mezelf al zeggen: “Je hebt zoveel geluk dat je kinderen zo gezond eten!”.

Als gezond voedsel alles is wat hij kent, zal het de dingen een miljoen keer beter maken

Ik besloot hier wat onderzoek naar te doen omdat ik Morris op dit moment alleen echt zoet kan laten eten. Kortom, als gezond voedsel alles is wat hij kent, zal het de dingen een miljoen keer beter maken. Dit kost natuurlijk veel werk en tijd om te bereiden, maar met goede voorbereiding en onderzoek krijg je meer kennis over voeding, waardoor er voor elke maaltijd gezonde opties zijn.

Nogmaals, het komt ook neer op tijd, geld en hulp. Het kan duur en tijdrovend zijn om 3 voedzame maaltijden per dag voor een gezin te maken. Maar nadat je dit onderwerp een beetje online hebt bestudeerd en met andere ouders en mensen met kennis hebt gesproken, is het belangrijk om consequent te zijn met eten.

Geef het goede voorbeeld

Het is aan te raden om hetzelfde avondeten te eten als je kinderen, waarbij je natuurlijk vaak extra rauwe groenten, kruiden, enz. toevoegt. Maar het is het feit dat ze je dezelfde groenten zien eten die zij eten, waarvan wordt gezegd dat het helpt. Uiteindelijk is het aan ons als ouders om ze te voeden en bloot te stellen aan bepaald voedsel.

Allergieën sneller herkennen

Het is ook vermeldenswaard dat hoe meer blootstelling aan verschillende voedselgroepen, zoals zuivelproducten, tarwe en granen, u ook aanwijzingen voor allergieën kan geven. Het is altijd het beste om zo vroeg mogelijk een idee te hebben als uw kind een intolerantie of allergie heeft voor bijvoorbeeld gluten of zuivel.

Als ze dat doen, is het tegenwoordig veel minder een zorg omdat er zoveel variaties voor hen zijn. Er zijn zoveel alternatieven voor melk, zoals haver, soja en amandel om er maar een paar te noemen. U kunt ook desserts en gebak krijgen die glutenvrij zijn. Het kan ook zijn dat u als ouder een veganistische levensstijl volgt en wilt dat uw kinderen hetzelfde doen. Nogmaals, het hoeft niet moeilijk te zijn – er zijn zoveel veganistische opties die er zijn dat het opvoeden van kinderen met een veganistisch dieet geen verstoringen veroorzaakt. Je kunt nu zelfs gemakkelijk fantastische veganistische en glutenvrije verjaardagstaarten en feestmaaltijden krijgen, zodat kinderen ook geen verwendagen hoeven te missen!

Dus als u uw kinderen wilt laten genieten van meer eten, gezonder eten of zich aanpassen aan een veganistisch/glutenvrij dieet, bekijk dan hieronder enkele foodie-tips die van toepassing kunnen zijn…

 

Neem uw kinderen mee met boodschappen doen

Ik vond het leuk om in de supermarkt rond te lopen toen ik klein was. Nu was ik dol op het zoete gangpad, maar dat terzijde, als je je kinderen enkele van de leuke, verse producten laat uitkiezen, zullen ze ze misschien een beetje enthousiaster maken om het te eten! Je kunt dingen zeggen als, help me de felste oranje wortelen uit te zoeken, of zoek een paar dikke tomaten voor ons. Als je weer thuis bent, laat je de groenten zien die ze hebben uitgekozen en bereid je de maaltijd samen. Dit werkt natuurlijk bij oudere kinderen.

Laat ze alternatieve voedselopties zien

Als u weet dat uw kind mogelijk een glutenintolerantie heeft, of als u wilt dat ze een veganistische levensstijl aannemen, moet u ze laten zien dat ze absoluut geen voedsel missen. Laat ze kennismaken met glutenvrije voedselopties of veganistische versies, wat betekent dat ze niets missen.

Je kunt nu een aantal absoluut ongelooflijke verjaardags- en gelegenheidstaarten krijgen die glutenvrij en veganistisch zijn. Ze zijn net zo fantastisch en heerlijk van smaak. Een geweldige plek om te zoeken naar een aantal zeer bekwame verjaardagstaarten is Happy-Taart.nl, waar je je veganistische glutenvrije verjaardagstaart in de Nederland rechtstreeks kunt bestellen bij hun Happy-Taart website.

Als je kleine meisjes hebt, weet ik zeker dat ze gek zouden worden op de best verkochte Eenhoorncake, zoals afgebeeld

 

De banketbakkers van Happy Taart hebben hun best gedaan met deze prachtig uitziende eenhoorn verjaardagstaart, compleet met zijn smetteloze witte suikerpasta omgeven door een mooi roze satijnen lint (of de kleur naar keuze) . Het wordt dan bekroond met een grote gebloemde hoorn die de jarige kan bewaren ter herinnering aan een leuk verjaardagsfeestje! Het is de ultieme Eenhoorntaart thuisbezorgd.

Beperk snacks als je onderweg bent

Ik weet dat dit een moeilijke is, maar als je kinderen normale, ruime maaltijden eten, zouden ze niet te veel snacks nodig hebben. En als ze te veel tussendoortjes eten, dan eten ze natuurlijk niet veel tijdens hun maaltijden. Het is verstandig om je aan drie maaltijden per dag te houden, en als een daarvan betekent dat je daarna een pudding moet eten, dan is dat natuurlijk ook prima zo nu en dan. Het zou dan moeten betekenen dat uw kinderen een uur later niet om koekjes bedelen.

Ik hoorde over een moeder die zei dat als haar kinderen hun smoothies niet opeten bij het ontbijt, ze ze in de koelkast bewaart en ze ze laat opdrinken voordat ze die dag iets anders eten. Ze wilde ervoor zorgen dat ze die groenten uit de smoothies halen, en als ze echt honger hebben, zullen ze geen probleem hebben om af te werken.

 

Zorg er dan voor dat de snacks wat groenten/fruit bevatten

Natuurlijk zijn snacks soms niet te vermijden. Als je niet thuis bent en een lange dag hebt, of wat er ook gebeurt waar snacks nodig zijn, zorg er dan voor dat de snacks wat groenten/fruit bevatten. Komkommers, paprika, doperwtjes, appels, peren, bananen en diepgevroren bosbessen. Als je kinderen honger hebben, zullen ze deze dingen eten. Als je kind het moeilijk heeft, dompel de groenten dan in hummus en de appels in notenboter, wat ook kan helpen.

Ik heb zojuist rijstwafels voor Morris gekocht om deze week te proberen, en aangezien hij geen geweldige eter is, zal ik er wat smeerkaas of boter op proberen om hem ertoe te brengen eraan te knabbelen.

Onthoud dat wanneer kinderen naar verjaardagsfeestjes gaan, ze natuurlijk willen snacken en chips, cake en ander ongezond voedsel willen eten. Als je kunt, probeer ze dan van tevoren te voeren, zodat ze niet te hongerig zijn, wat kan leiden tot overmatig eten van zoete dingen. Maar vergeet niet dat een klein stukje verjaardagstaart ook deel uitmaakt van het plezier.

De aard van de wereld waarin we nu leven, betekent dat er veel snacks zijn met veel suiker en vet, en helaas is het gemakkelijk om ze te pakken voor een gemakkelijker leven. Houd er rekening mee dat het niet half zo duur is om wat appels of komkommers te pakken en ze in tupperware gesneden mee te nemen!

 

Grotere maaltijden/minder opties

Ik ben een groot voorstander van het ouderwetse idee dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Als je ervoor kunt zorgen dat je kinderen de dag beginnen met bijvoorbeeld een groene smoothie, of een gezonde pap met vers sap, beginnen ze de dag goed.

Als je een plantaardig gezin probeert te zijn, kan het de moeite waard zijn om je kinderen eieren te laten eten, samen met sap en smoothies. Als ontbijt kun je twee eieren serveren en experimenteren met een paar pannenkoeken met fruittoppings of yoghurt, havermout of zelfs zoete aardappelen.

Verberg de groenten

Last but not least, als je je kinderen nog steeds niet kunt laten genieten van het eten van gezonde dingen zoals groenten en fruit, probeer het dan te verstoppen in verschillende smoothies of baksels! Verzin leuke namen voor voedingsmiddelen en sauzen op basis van waar uw kinderen van houden en maak maaltijden speciaal en leuk! Het kan een zware uitdaging zijn, maar als je het ontspannen benadert en waar mogelijk geduldig en creatief probeert te zijn, is de kans groot dat je kleintje het eten gaat waarderen en ervan gaat genieten zoals jij dat wilt.

Vegan Unicorn Taart
Geen reactie's

Geef een reactie