Verhuizen of verbouwen? (update)

Verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen? (update)

Verhuizen of verbouwen? (update)

Afgelopen oktober schreef ik een artikel over verhuizen of verbouwen. In het artikel legde ik jullie mijn overwegingen voor met betrekking tot het verhuizen naar een andere woning of het aanpassen van de woning waar we toen woonden. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en is er in huize Van Laere een hoop veranderd. Zoals velen van jullie wel hebben meegekregen zijn we dus uiteindelijk niet verhuisd. We zijn gaan verbouwen en ik moet zeggen dat het resultaat ons uitstekend bevalt. Door een oproep van RTL  Z werd ik er alleen aan herinnerd dat ik jullie nooit op de hoogte heb gesteld van het eindresultaat!

Oproep van RTL Z

Eerder vandaag reageerde ik op de onderstaande oproep van RTL Z. Mijn reactie: “Wij zitten hier “vast” in ons huurappartement. Verdienen te veel voor sociale woningbouw, maar nergens een hypotheek of verhuurder met een reële inkomenseis te bekennen.” Zonder er verder over na te denken ging ik weer aan het werk en daarna nog even in bad. Toen ik net in bad zat kreeg ik via Facebook messenger de vraag of RTL misschien even telefonisch contact op kon nemen. Natuurlijk kon dat!  Dus een half uur later zat ik afgedroogd en aangekleed met iemand van RTL aan de telefoon. Een kwartier later hingen we op en kon ik weer aan het werk. Onder aan dit artikel vind je het resultaat en natuurlijk hier het artikel over de vastzittende woningmarkt.

Wil jij graag verhuizen van een huurwoning naar een andere huur- of koopwoning, maar lukt het maar niet om een geschikt…

Geplaatst door RTL Nieuws op maandag 26 maart 2018

Het eindresultaat van onze verbouwing

In mijn reactie naar RTL Z plaatste ik ook een link naar eerder genoemd artikel. Zodoende kwam ik er achter dat ik jullie het eindresultaat van onze verbouwing nooit heb laten zien! Jullie hebben op de Facebookpagina vast wel wat foto’s voorbij zien komen, maar helaas zijn de foto’s van het eindresultaat door de geboorte van Morris en een nieuwe telefoon in de vergetelheid geraakt. Daarom presenteer ik hierbij met trots: Onze nieuwe oude woning!

Allereerst de muren. Die waren door het binnen roken en een grote hoeveelheid geurkaarsen niet meer van geel te onderscheiden. We hadden de keuze tussen meer dan 3 dagen schoonmaken met Ammoniak of het gebruik van isolerende verf. Gemakshalve hebben we maar voor het laatste gekozen. Qua geld een diepte-investering, qua werk een opluchting! Maar wel pas nadat we de verf iets verdund hadden. Ik heb nog nooit mijn muren ingesmeerd met kauwgom, maar dit was in het begin niet veel makkelijker. In de bovenste rij zie je foto’s van hoe het was en in de onderste rij van hoe het geworden is.

Een nieuwe uitdaging

Inmiddels zijn we dus alweer een aantal maanden uit de verflucht en is daar de lucht van Zwitsal en poepluiers voor teruggekomen. Zoals ons appartementje er nu uitziet is het voor ons zeker nog wel een jaar of anderhalf bewoonbaar. Sinds 1 januari is er echter wel een nieuwe uitdaging bijgekomen. Fleur en ik zijn nu alle twee ondernemer! Dus kopen zit er de eerst komende 2 jaar nog niet in. We hopen natuurlijk dat Bureau Checklist zo goed gaat draaien dat we dan gelijk ons droomhuis kunnen financieren, maar tot die tijd zal het nog wel even schipperen worden met ruimte.

 

 

2 Reactie's
  • nicole orriens
    Geplaatst op 11:43h, 08 april

    Ik houd van make-overs! Jullie huis is goed opgeknapt als ik het zo bekijk.

  • robvanlaere
    Geplaatst op 12:41h, 10 april

    Het is echt een tophuis geworden. Bedankt voor het compliment

Geef een reactie