Morris zijn voorliefde voor motoren

Morris zijn voorliefde voor motoren

Het wordt weer lekkerder weer en dat betekent ook dat de motoren weer de weg op gaan. Zodra de wegen minder nat worden en het zonnetje lekker begint te schijnen komen ook de motoren uit hun stalling. De mannen en vrouwen met hun stoere tweewieler zorgen soms voor een heus schouwspel op boulevards en tussen de bollenvelden. Hoor je soms nog commentaar op het geluid van de motoren, de meeste geluiden zijn over het algemeen positief.

Naar iedere motor gaat zijn duim omhoog

Morris vindt motoren geweldig. Als er één langs brult hoor je doorgaans een harde lach met daar achteraan heel hard het woord FIETS! Als de motorrijder hem hoort dan draait men heel vaak het hoofd nog om en steken ze hun duim op. Een gewoonte die Morris nu heeft overgenomen. Waar we ook zijn, naar iedere motor gaat zijn duim omhoog. Verbazend vaak zijn dit motorrijders met Shark helmen.

Ook als we met Morris op bezoek gaan bij oma in Noordwijk is het in de lente altijd feest. De ene na de andere motor ronkt langs het huis en daar waar oma vaak een broertje dood heeft aan hard motorgeluid, daar gaat Morris juist heel goed op het harde roffelende geluid. Echt prachtig om te zien hoe onze kleine man de motorrijders aanmoedigt om meer toeren te maken.

Meenemen naar de Zwarte Cross

Als onze zoon wat ouder is moet ik hem echt meenemen naar de Zwarte Cross. In het verleden ging ik hier ieder jaar naartoe en ook daar gaan de motorrijders “all out” als het gaat om motorgeluid. Dan doen we dus de koptelefoon op en gaan we motors kijken. Misschien dat hij ook nog bij iemand achterop kan.. Een helm van Voordeelhelmen op en gaan met die banaan.  Uit eigen ervaring weet ik dat ook de Zwarte Cross bij uitstek geschikt is voor kinderen. Er is zelfs een kinderpodium en speelwei waar de allerkleinsten kunnen spelen en dansen.

Ik hou mijn hart vast voor als Morris 18 is. Als hij dan nog steeds zo van de motoren is, dan zal hij vast zo’n ding willen. Dat is écht even anders dan het horen van motorgeluiden. Zelf vind ik motors echt eng. Meer dan eens heb ik op de alarmcentrale waar ik werkte wrakken van motoren gezien waarbij ik mij afvroeg hoe de bestuurder daar überhaupt levend vanaf is gekomen.. Aan de andere kant was dat bij auto’s net zo. Ik hoop dat Morris twee keer nadenkt voor hij aan zijn rijbewijs begint.

Motoren
Geen reactie's

Geef een reactie