Kerstpakketten geven en ontvangen – Een mooi initiatief op Facebook

Kerstpakketten geven en ontvangen – Een mooi initiatief op Facebook

Feestdagen zijn toch leuk? Nou, nee. Niet voor iedereen.

Hoi, mijn naam is Linsey, ik ben 30 jaar oud (au) en mama van het knapste meisje ooit (said every mom ever) Tevens ben ik beheerder van Facebookpagina ‘Kerstpakketten geven/ontvangen’. Waar ieder jaar zo’n 150 a 200 kerstpakketten geschonken worden aan families in heel Nederland en zelfs België, voor wie kerstdagen anders dus niét leuk zijn.

In Nederland zijn heel veel potjes

Nu hoor ik je denken; ‘Maar we leven in Nederland?’. En dat klopt. In Nederland zijn heel veel potjes, fondsen en geweldige opties waar je terecht kunt voor allerlei uiteenlopende zaken. Alleen moet je overal wel net exact aan de juiste voorwaarden voldoen. Verdien je een euro, of zelfs een halve teveel? Dan heb je bijvoorbeeld al geen recht op de voedselbank. Bureaucratie at it’s finest! En al heb je er wel recht op, is dat nog geen garantie dat je er met kerst goed bij zit. Ook de voedselbank heeft door Corona te kampen met schaarste wat de kerst voor sommige gezinnen op zijn zachtst gezegd schraal maakt.

Er zit voornamelijk voedsel in de kerstpakketten

Voor die doelgroep en nog vele anderen die graag eens onbezorgd een lekkere maaltijd op tafel willen zetten om eens echt te kunnen genieten met familie, is mijn Facebookgroep er. Er zijn tientallen donateurs die ieder jaar weer heel veel tijd, geld, moeite en vooral liefde stoppen in het samenstellen van een doosje gevuld met liefde. Er zit voornamelijk voedsel in de kerstpakketten, maar de meeste donateurs doen graag nog iets extra en stoppen er wat leuks bij. Hierbij kun je denken aan speelgoed voor de kinderen of een cadeaubon.

De één brengt het kerstpakket liever zelf langs, zodat ze een gezicht hebben bij degene voor wie ze dit gedaan hebben, maar er zijn er ook een hoop die liever een doos versturen, vooral nu in Corona tijd. Of die een donatie doen, omdat ze simpelweg geen tijd hebben om een doos te vullen. Donateurs doen ieder jaar weer hun best om gezinnen die het iets minder breed hebben toch een fijne kerst te geven.

Hoe werkt Kerstpakketten geven/ontvangen?

De ontvangers doen een aanvraag, worden gescreend en vervolgens, zodra de aanmeldingen sluiten, koppel ik ze aan donateurs. Donateurs ontvangen de info van het gezin en aan de hand daarvan stellen ze een doos samen! In de tussentijd is het voor de donateurs ook mogelijk om contact op te nemen met de gezinnen om op die manier een beter afgestemd pakket samen te stellen. Dit is echter geen vereiste, maar zorgt veelal wel voor nog blijere gezichten als het kerstpakket is ontvangen.

Het kost wat tijd en moeite, maar als je ziet hoe dankbaar en blij gezinnen zijn die zo’n fijne doos mogen ontvangen zijn, is dat alles waard! De verhalen die ik lees zijn niet mals en ik voel me vereerd dat ik de mogelijkheid heb om te doen wat ik nu doe.

Een onbezorgde kerst samen met familie.. Dat wil toch iedereen?! 😉 Wil jij nou ook een donatie doen aan Kerstpakketten geven/ontvangen, zodat ze dit mooie werk nog jarenlang kunnen volhouden, stort dan een bijdrage op hun bankrekening!

Prettige Kerst - Kerstpakketten geven/ontvangen
Kerstpakketten geven/ontvangen - Cadeau onder boom
Kerstpakket voor mensen die het minder hebben
Geen reactie's

Geef een reactie