Hoe ik zo snel zoveel ben afgevallen

Hoe ik zo snel zoveel ben afgevallen

Alweer een tijdje ben ik stevig aan de wandel. Dit om mijn hoofd leeg te maken, maar ook zeker om een klein beetje overtollige kilo’s te verliezen. Afgelopen winter liep ik stevig door op mijn Timberlands, maar nu ik wat lichter begin te worden en de temperatuur aardig begint te stijgen, wordt het tijd om de modellen van Nike eens aan een onderzoekt te onderwerpen. Mocht ik het in mijn hoofd krijgen, dan kan ik het wandelen dan ook nog eens omzetten naar hardlopen.

Hoe ben ik zo snel zo veel afgevallen?

Best vaak krijg ik de vraag hoe ik nu zo veel ben afgevallen in zo’n korte tijd. Het antwoord hierop is niet echt  eenvoudig te noemen. Ik viel sinds begin augustus namelijk 23 kilo af, zonder hiervoor in de sportschool te komen of extreem op mijn eten te letten. Wel kocht ik mijn sneakers bij Supersales, maar ik kocht mijn schoenen bij deze modewebshop niet om mijn volgende workout te verbeteren. Nog steeds bestelde ik (te veel) bij Thuisbezorgd, naast wandelen had ik geen lichaamsbeweging en ook het koekjesschap bij de plaatselijke supermarkt sla ik nog steeds niet over. Wat deed ik dan wel om zo veel af te vallen?

Water drinken om af te vallen

De basis licht bij het drinken van voldoende water. En dan bedoel ik niet van die fancy vitaminewatertjes of water met koolzuur, nee gewoon water uit de kraan zonder toevoegingen. Maar dan wel gelijk drie liter per dag. Deze hoeveelheid water ging mij in eerste instantie te ver. Zo veel water is toch niet nodig? Toch kam ik gelijk weer aan als ik minder ging drinken, dus blijf ik inmiddels bij de voor mij ideale drie liter. Dit kan dus per persoon verschillen, dus als je mijn voorbeeld wil volgen, probeer dan een beetje hoeveel water voor jou ideaal is.

De kracht van ananas

De eerste maanden had ik door het verbreken van mijn relatie nogal wat stress te verduren. Daardoor at ik slecht, verbrandde ik veel en legde ik dageelijks meer dan 8 kilometer wandelend af om mijn hoofd leeg te maken. Hierdoor verloor ik wel gewicht, maar het ging pas echt hard toen ik na het eten een bakje ananas van 200 gram op at. Op de één of andere manier heeft ananas effect op de proteïnen die je eet waardoor vetverbranding nog sneller gaat (of zoiets). De kracht van ananas zal ik dan ook niet snel negeren en tot de dag van vandaag eet ik elke dag lekker zo’n bakje tropisch fruit.

Minder stress is goed voor afvallen

Hoewel de stress aan het begin er zeker voor heeft gezorgd om mijn gewichtsverlies een kickstart te geven, is minder stress nog beter of in ieder geval gezonder. Als ik de gegevens van mijn FitBit mag geloven was mijn hartslag de eerste maanden verre van gezond. Mijn hartslag in rust was boven de 77 en bij minimale inspanning tikte ik al snel waardes boven de 150 aan. Dat ik niet half dood ben neergevallen tijdens het wandelen mag dus een klein wonder heten. Nu ik weer een huis heb, mijn zaak lekker loopt en Morris een dak boven zijn hoofd heeft, heb ik veel minder stress, een hartslag in rust van 64 en bij inspanning duurt het wel even voor ik de 150 haal. Toch gaat mijn gewichtsverlies door!

Stoppen met roken

Ik kan dus inmiddels zeggen dat ik een aardig stukje Rob kwijt ben, maar aangezien ik nog niet klaar ben met afvallen wordt het tijd voor de volgende stap. Inmiddels zijn de sportscholen weer open en dat betekent dat het tijd is om de ijzers weer in te duiken. Met een combinatie van cardiofitness en krachttraining ben ik van plan ook de laatste 6 kilo eraf te werken. De Rob van 79 kilo kan dan zonder schaamte proberen te stoppen met roken en daarmee ook nog eens 5 kilo aankomen.

Snel veel afvallen
Geen reactie's

Geef een reactie