Geen uitvaartverzekering: wat betekent dat voor de nabestaanden?

Geen uitvaartverzekering: wat betekent dat voor de nabestaanden?

Stel je voor dat je geen uitvaartverzekering hebt! Wat zou dat betekenen voor je nabestaanden? Voor veel families is het betalen van duizenden euro’s om een familielid te begraven financieel niet haalbaar. Wanneer een familielid overlijdt en je kunt de begrafenis niet betalen, omdat deze kosten buiten je budget vallen, kom je simpelweg in stress en veel andere moeilijkheden. Een uitvaartverzekering afsluiten om je eigen begrafenis of die van je dierbaren te betalen, is belangrijk om financiële stress te verlichten tijdens zo’n moeilijke tijd. Er bestaan verschillende uitvaartverzekeraars die bieden mogelijkheden om later je en je dierbaren te beschermen tegen financiële moeilijkheden. Een uitvaartverzekering is een eenvoudige en betaalbare manier om de kosten van een uitvaart te dekken.

Wat gebeurt er als je geen uitvaartverzekering hebt afgesloten?

  1. Je familie en/of vrienden zullen je begrafenis betalen en organiseren. Een uitvaart die gemiddeld € 7500,- kost moet volledig betaald worden.
  2. Als je spaargeld opzij had gezet dan zou die ook gebruikt kunnen worden voor je uitvaart.
  3. Als een persoon geen geld of bezittingen heeft en er is geen geld om een begrafenis te betalen wordt de rekening naar zijn/haar familie/nabestaanden gestuurd. Als ze het zelf niet kunnen betalen dan hebben ze de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor de ‘bijzondere bijstand’ bij de gemeente.
  4. Als de overledene geen familie/nabestaanden heeft, wordt de zaak automatisch naar de gemeente gestuurd die verder zal bepalen hoe de uitvaart wordt geregeld.

Een uitvaartverzekering is een simpele oplossing!

Het maakt niet uit of je nog jong of oud bent. Een uitvaartverzekering is noodzakelijk voor iedereen.

Met een uitvaartverzekering:

  • Heb je de touwtjes in handen en je kunt je uitvaart laten organiseren hoe je het wilt.
  • Ben je beschermd als de begrafeniskosten zijn gestegen tegen de tijd dat je overlijdt. Je gezin hoeft dan het verschil niet te betalen.
  • Voor een relatief kleine maandpremie kunnen je nabestaanden/gezin hoge kosten dekken tijdens de organisatie van je uitvaart.
  • Zorg je voor gemoedsrust en veiligheid die je dierbaren zo hard nodig hebben in zo’n moeilijke tijd.

Uitvaartverzekering

Het vinden van de beste uitvaartverzekering is een kwestie van het vergelijken van verschillende uitvaartverzekeraars met elkaar. Zoveel mogelijk geïnformeerd te zijn over wat een uitvaartverzekering precies inhoudt en wat je eigen verwachtingen zijn van een uitvaartverzekering. Het vergelijken kan eenvoudig hier! Binnen enkele minuten zul je zien dat je de beste uitvaartverzekering hebt gevonden!

Uitvaartverzekering
Geen reactie's

Geef een reactie