Avondvierdaagse Sassenheim

Avondvierdaagse Sassenheim

Avondvierdaagse Sassenheim

Het leek Fleur en mij wel een leuk idee om Morris een klein beetje van Sassenheim te laten zien, aangezien we nog lang niet zullen gaan verhuizen. Nou is Morris pas vier maanden oud en zal hij zich van deze woning en de omgeving sowieso niet veel herinneren. Toch besloten we om mee te gaan doen aan de Avondvierdaagse Sassenheim, georganiseerd door de Sassenheimse Oranjevereniging. Ik had nog nooit een vierdaagse gelopen, dus Morris was gelukkig niet de enige.

De eerste vijf kilometer

Fleur had ons ingeschreven voor de vijf kilometer. Daarnaast was er ook nog de mogelijkheid om zeveneneenhalve kilometer te lopen, maar dat vonden we net iets te veel van het goede. We gingen vol goede moed richting Park Rusthoff alwaar we onze startbewijzen op moesten halen. Van te voren nog wel wat stress, want Fleur en ik stonden niet op de deelnemerslijst, maar dit bleek een foutje.

Dus Fleur, Romy en ik samen met Morris in de kinderwagen op pad. Ik zal niet de hele route met jullie doornemen, maar ik kan jullie zeggen dat ik op plekken ben geweest waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Ik kom nou toch al een aantal jaar in Sassenheim en dacht toch wel ieder hoekje te kennen, maar deze aanname bleek onjuist. Gelukkig maar, want er zitten echt geweldig mooie stukken tussen! Smalle straatjes in de Postwijk, een voor mij onbekend wijkje naast het gemeentehuis en nog veel meer. Onderweg was gezorgd voor appels, limo en water en na afloop een ijsje. Moe maar voldaan gingen we weer naar huis.

Dag twee, maar nog lang niet moe!

De tweede dag was misschien wat lopen betreft niet veel uitdagender, wel was het uitzicht en het landschap mooier. Na de eerste controlepost werden we helemaal over de Menneweg gestuurd naar het uitkijkpunt wat daar ligt. Heerlijk weer, een goede moed onder de wandelaars en een aantal schijven komkommer zorgde voor een toproute. Het werd ons wel duidelijk dat we meer aan onze conditie moeten gaan doen. Spierpijn en oude kwaaltjes deden zich de kop op. Het was dag twee, maar nog lang niet moe!

We moesten namelijk nog langs de Wasbeek en de Verloskundige om vanaf daar de weg naar huis weer te vervolgen. Ondanks de mooie route toch een klein beetje het “man met de hamer gevoel” bij zowel Fleur als mij. Romy was nog steeds zo fit als een hoentje en Morris had van dag één al niks meegekregen omdat de kinderwagen zo lekker ligt, maar ook dag twee heeft hij nagenoeg slapend doorgebracht.

Snelwandelen door dag drie

Op de derde dag was het voordat we van start gingen erg druk bij Bureau Checklist. Om die reden nam Fleur het besluit om vandaag niet mee te doen met de vierdaagse. Aangezien Romy gewoon wilde wandelen en Morris en ik vrij weinig konden doen om Fleur te ondersteunen, besloten wij wel te gaan. Het werd letterlijk snelwandelen door dag drie. De omgeving was weinig inspirerend en de omgeving vlak, dus we konden lekker doorlopen. We waren wat laat begonnen, maar ongeveer op de helft hadden we twee derde van de deelnemers al ingehaald.

Met rechte rug over de finish

Romy zei dat je op dag vier meestal minder last hebt van pijntjes en spierpijn. En dat is helemaal waar! Fleur was er ook weer bij en met z’n vieren gingen we van start. Fris, fruitig en vol frisse tegenzin begonnen we weer veel te laat. Ook deze dag kwam ik weer op plekken waar ik nooit eerder was geweest. Zo kwamen we langs een woonwagenkamp (who knew?) en trok de rest van de route door de prachtige vogelbuurt. Ondanks de dreigende regen geen druppel gevoeld. Misschien kwam dat door alle bomen die de route overdekten.

Via het smalle pad langs ons eigen huis kwamen we weer in delen van Sassenheim die voor mij volledig nieuw waren. Aangezien Fleur hier ook nog niet zo lang woont was ook zij onbekende in eigen dorp. Super leuk om op deze manier je eigen dorp een beetje te (her)ontdekken. De combinatie van oude panden en nieuwbouwprojecten, de ruimte in de ene wijk tegenover het op elkaar gebouwde van de nieuwbouwwijken. Het geeft je echt een super fijn beeld van je omgeving. Daarnaast was ook mijn Fitbit gelukkig, aangezien ik voor het eerst in twee maanden tijd aan mijn stappendoel ben gekomen. Mijn advies aan iedereen, loop minimaal één keer een vierdaagse in je eigen dorp!

Avondvierdaagse Sassenheim

Festivalwinkel

Avondvierdaagse Sassenheim
Avondvierdaagse Sassenheim
Avondvierdaagse Sassenheim
Avondvierdaagse Sassenheim
Geen reactie's

Geef een reactie