Zo organiseer jij de leukste schoolreis

Zo organiseer jij de leukste schoolreis

Elk jaar gaan de kinderen op de basisschool op schoolreisje en dit zijn toch wel de leukste herinneringen. Toch is het lastig om elke keer weer wat unieks te bedenken en kunnen de leraren wel wat hulp gebruiken. Ben je als vader graag betrokken bij de school van je kinderen? Dan is dit je kans om te hulp te schieten. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten en zal moeten regelen. In deze blog lees je hoe jij de leukste schoolreis organiseert.

Educatief of puur plezier

Voordat je op zoek gaat naar de juiste locatie voor het schoolreisje, zul je moeten overleggen of het van educatieve of plezierige aard moet zijn. Hierin kun je makkelijk onderscheid maken. Een museum is educatief en een pretpark is puur plezier. Ook zijn er activiteiten die beide hebben bijvoorbeeld dierentuin. Kinderen vinden dieren leuk maar kunnen hier ook wat bij leren over de dieren. Zorg er dus voor dat je iets educatiefs uitkiest met wel een plezier kant zodat de kinderen het zeker naar hun zin gaan hebben.

Mogelijke schoolreisjes

Kinderen vinden het vaak leuk om actief bezig te zijn. Kijk daarom eens naar een outdoor schoolreis zoals survivallen. Hierbij zijn ze de hele dag actief bezig en leren ze ook nog eens bij over de natuur en samenwerken. Wil je de kinderen belonen aan het einde van het schooljaar? Dan kun je natuurlijk gaan voor een schoolreis waarbij het plezier centraal staat. Denk hierbij aan pretparken of een zwembad. Wil je het budgetvriendelijk houden dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om in de buurt een bos op te zoeken en zelfbedachte spelletjes te spelen.

Praktische zaken

Bij het organiseren van een schoolreis komt veel verantwoordelijkheid kijken. De kinderen komen buiten hun vertrouwde omgeving en zijn volledig onder de verantwoordelijkheid van de school. Daarom is het belangrijk om de praktische zaken van tevoren goed op orde te hebben. Zorg voor voldoende begeleiders, meestal kun je hier ouders van kinderen voor vragen. Bedruk shirtjes in dezelfde kleur zodat de hele groep opvalt, vooral in pretparken is dit een aanrader. Let er op bij een touringcar huren dat je voor het juiste aantal reserveert en ruim van tevoren. Het allerbelangrijkste is het op tijd informeren van de ouders. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en krijg je geen onzekerheden vanuit thuis.

 

Kortom, ga jij aan de slag als super papa en organiseer je de leukste schoolreis ooit? Nu weet je hoe!

Touringcar huren
Geen reactie's

Geef een reactie