5 Tips om je woning te pimpen

Lelijke deurklink - Huis pimpen

5 Tips om je woning te pimpen

Al sinds ik in mijn huidige woning ben gaan wonen erger ik mij aan een aantal kleine dingen in huis. Zo wil ik nieuwe deurkrukken en hebben bepaalde kamers een likje verf nodig. Dingen die niet echt opvallen, maar die gewoon moeten gebeuren om het huis een klein beetje meer mijn thuis te maken. Woning pimpen it is! Toch moet je daar wel de tijd voor vinden en af en toe belemmerende gedachten loslaten om tot actie te komen. In dit artikel 5 tips om met minimale inzet een voor jouw gevoel nieuw interieur te krijgen.

Gebruik ander deurbeslag om je huis te pimpen

Toen ik hier kwam wonen zag ik gelijk al dat de deurklinken en bijvoorbeeld de sloten van de WC en badkamer aan vervanging toe waren. Niet omdat ze versleten zijn of iets, maar het deurbeslag in dit huis is gewoon lelijk. Aangezien de deurkrukken nog gewoon functioneren, kan ik niet bij de verhuurder terecht voor een nieuwe deurkrukset op iedere deur. Zelf investeren en klussen om mijn huis op te pimpen is dus de enige mogelijke optie.

Deurkrukken-Weijntjes

Nu is het niet gelijk nodig om super dure of goudkleurige deurklinken op mijn deuren te monteren, maar met zeven deuren in huis, waarvan twee met een draaislot is het best een hele investering om gewoon zomaar even te doen. Ook het verwijderen en plaatsen vergt nogal wat tijd en een goede duik in mijn gereedschapskist. Niet voor nu dus, maar zeker voor later dit jaar.

Schilder een kamer in een nieuwe kleur

Het schilderen van een kamer lijkt vaak een hele klus, maar als je het goed aanpakt is het zo gedaan en kun je na twee keer een uurtje kliederen met verf alweer door met waar je mee bezig was. Het resultaat gaat zeker opvallen en daarom kan ik iedereen aanraden om af en toe een kamer aan te pakken en te schilderen in een volledig andere kleur. Je huis pimpen was nog nooit zo fijn, vooral als je resultaat gericht te werk gaat en graag vorderingen ziet.

Koop kleine maar opvallende accessoires

Het makkelijkste om te doen als je jouw huis wil pimpen is het kopen van kleine, maar opvallende accessoires. Denk hierbij aan theelichthouders, kussens voor in stoelen of banken, een nieuwe vaas of onderzetters voor op de salontafel. Nieuwe accessoires geven je huis gelijk een nieuw en opgeknapt uiterlijk. Zeker de moeite waard dus.

Bepaal van te voren welke kleur de accessoires van jouw gepimpte huis moeten hebben. Hou je ook echt aan deze kleur en zorg dat deze kleur echt in het oog springt. Ik bedoel dan niet fluoriderend roze, maar kleuren als goud, groen, lichtblauw en zelfs paars of lichtroze doen het heel goed als kleur voor accessoires.

Pimp je huis met kunst aan de muur

Je hoeft geen kunstkenner te zijn om iets aan de muur te hangen wat jij mooi vindt. Kunst aan de muur laat een kamer tot leven komen en dat is al gedaan door een spijker in de muur te slaan en de tekeningen van je kind op te hangen. Natuurlijk kun je ook de Xenos of Ikea induiken voor een mooie kopie van een kunstwerk of pak je het semi professioneel aan en neem je ieder kwartaal een ander schilderij van de kunstuitleen.

De mogelijkheden voor kunst aan de muur zijn eindeloos en je kan op deze manier jouw kamers inrichten op de manier die jij mooi vindt. Zo kun je bijvoorbeeld iedere kamer een ander thema geven en dat eigenlijk alleen maar door er een andere kunststroming op te hangen.

Zorg dat alle wandcontactdozen en lichtknoppen bij elkaar passen

Deze manier om je huis te pimpen wordt door veel mensen over het hoofd gezien, maar is echt van belang voor rust en eenheid in de kamers waar je veel bent. In mijn huis heeft waarschijnlijk een fijne doe-het-zelver gewoond, want iedere kamer heeft minimaal twee verschillende wandcontactdozen. Het is werkelijk waar geen porem en ik word er al onrustig van als ik er aan denk. Nadat ik de woonkamer heb geschilderd denk ik dat ik in ieder geval hier begin met het aanbrengen van bijpassende wandcontactdozen en lichtschakelaars.

Lelijke deurklink - Huis pimpen
Huis pimpen - Verschillende wandcontactdozen
Geen reactie's

Geef een reactie