Wat kun je doen op een koude regendag?

Wat kun je doen op een koude regendag?

Soms zijn er van die dagen waarop je het liefst in je bed zou willen blijven liggen. De regen valt met bakken tegelijk uit de lucht, een gure wind giert om het huis en binnen bij de kachel is het behaaglijk warm. Met een goede kop koffie of thee is het natuurlijk prima uit te houden binnen, maar dan is het wel fijn als je ook wat leuks te doen hebt. Gelukkig zijn daarvoor volop mogelijkheden. Je kunt van een dagje binnenshuis zelfs een compleet avontuur maken.

Games online

De grote vraag is natuurlijk of de kleine ook thuis is. Als goede huisvader zorg je er natuurlijk als eerste voor dat je kroost zich niet verveelt. Je kunt dat vrij gemakkelijk regelen door jullie activiteiten op elkaar af te stemmen. Heb je zelf bijvoorbeeld zin om games online te spelen, dan kun je er het beste voor zorgen dat je zoon of dochter zich daar ook mee kan vermaken. Vaak is dat met een tablet zo geregeld. Er zijn talloze websites met spelletjes voor alle leeftijden. Ze vinden er meestal al snel hun weg. Zelf kun je dan bijvoorbeeld roulette gaan spelen, zodat je ook nog kans maakt om een mooi geldbedrag te winnen. Dan is je saaie regendag pas echt goed besteed!

Klusjes in huis

Die lamp die nog steeds opgehangen moet worden, de planten die toe zijn aan een grotere pot en de gordijnen die je wilt vervangen? Dit soort dagen lenen zich bij uitstek om al dat soort klusjes ter hand te nemen. Het geeft aan het eind van de dag veel voldoening als je die dingen van de lijst kunt afhalen en je zult er een euforisch gevoel door ervaren. Beslist doen dus!

Marktplaats verkennen

Als je op zoek bent naar iets specifieks, maar er nooit aan toekomt om gericht te zoeken, is dit het juiste moment. Via advertentiewebsites als Marktplaats kom je vaak precies tegen wat je zoekt. Natuurlijk kun je het ook omdraaien en je overtollige huisraad zelf te koop aanbieden. Een dag als deze leent zich er goed voor om de boel eens flink op te ruimen. Misschien heb je meer schatten op zolder liggen dan je zelf dacht. Zonde toch, als je daar niets mee doet? Met het geld dat je ervoor kunt krijgen, kun je vervolgens weer andere leuke dingen gaan doen. Winst!

Klussen in huis
Geen reactie's

Geef een reactie