Waarom nieuwe laptops overbodig zijn

Waarom nieuwe laptops overbodig zijn

Of je nou op zoek bent naar een laptop voor jezelf of je kind, er is een zeer breed assortiment beschikbaar in vele verschillende prijsklassen. Maar tegenwoordig hoef je voor een goede laptop niet de hoofdprijs te betalen en naar een MediaMarkt of CoolBlue te gaan. Er zijn namelijk veel goede refurbished laptops te verkrijgen bij aanbieders zoals SAM IT Services. Wat dit soort laptops zijn en waarom ze het overwegen waard zijn leg ik je uit in dit artikel.

Wat zijn refurbished laptops?

Refurbished laptops zijn gebruikte laptops, doorgaans uit de zakelijke markt. Doordat ze uit de zakelijke markt komen hebben ze hoge kwaliteit hardware. Deze laptops worden vaak door bedrijven afgeschreven terwijl ze nog uitstekend presteren. Deze laptops worden vervolgens ingekocht door bedrijven die ze vervolgens weer verkopen. Maar voordat deze refurbished laptops worden verkocht, worden deze volledig nagelopen, schoongemaakt en worden onderdelen vervangen indien dit nodig is. Het zijn vaak stevige laptops die wel tegen een stootje kunnen omdat ze ook door buitendienstmedewerkers overal heen worden gesleept.

Voor wie zijn refurbished laptops?

Ondanks dat refurbished laptops over het algemeen zakelijke modellen zijn, zijn deze niet alleen geschikt voor de zakelijke markt. Natuurlijk kun je als je net begint met een eigen zaak kiezen voor een refurbished laptop maar ze zijn ook uitermate geschikt voor schoolgebruik voor zowel kinderen van de lagere school als het voortgezet onderwijs en het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs.

Voordelen refurbished laptops

Het kiezen voor een refurbished laptop biedt verschillende voordelen. Zoals ik al eerder aangaf bestaan deze laptops vaak uit kwalitatief hoogwaardige onderdelen omdat ze zijn gemaakt voor de zakelijke markt. Door te kiezen voor een refurbished laptop krijg je een laptop van hoge kwaliteit maar voor een veel scherpere prijs. Hierdoor zijn ze ten opzichte van nieuwe laptops een veel betere keuze. Je krijgt veel meer waar voor je geld. Ondanks dat de laptops zo’n vijf jaar zijn gebruikt gemiddeld, kunnen ze makkelijk nog vele jaren meer. Bovendien krijg je er ook nog extra garantie op. Dus mocht er nog wat mis gaan heb je altijd nog je garantie.

Een ander voordeel is dat het kiezen voor een gebruikte laptop ook goed voor het milieu is. Het voorkomt namelijk dat deze laptops worden weggegooid en zorgen voor veel e-waste. Dus als je met duurzaamheid bezig bent, is een refurbished laptop ook een goede keuze. En het laatste voordeel is natuurlijk de prijs. Deze is een stuk lager dan een nieuwe laptop voor dezelfde of misschien zelfs wel betere prestaties.

Nadelen refurbished laptops

Refurbished laptops hebben niet alleen maar voordelen. Er kunnen ook wat nadelen zijn maar dit kan per laptop verschillen. Het is mogelijk dat de buitenzijde van de laptop (lichte) beschadigingen heeft door het gebruik. Maar dit is vaak al aangegeven in de productomschrijving en het heeft zijn invloed op de prijs. Een ander vaak genoemd nadeel van refurbished laptops is dat de accu’s niet meer 100% zijn. Over het algemeen wordt een minimum staat van 80% aangehouden als het om accu’s gaat maar het kan ook zomaar zijn dat jouw refurbished laptop met een vervangen en nieuwe accu wordt geleverd.

Nieuw of toch refurbished

Als jij in het vervolg op zoek gaat naar een andere laptop, ga je dan toch kijken voor een refurbished model of wil je het liefst gewoon een gloednieuwe laptop van bijvoorbeeld HP of Acer? Ik heb toch mijn twijfels en ga tegen die tijd zeker eens kijken wat voor laptops er beschikbaar zijn. Maar voor nu zit ik nog goed met mijn huidige laptop.

Refurbished laptop
Geen reactie's

Geef een reactie