Waarom doet mijn wasmachine het niet meer?

Waarom doet mijn wasmachine het niet meer?

Sinds kort woon ik op een vakantiepark. In mijn kleine maar gezellige vakantiechalet is maar net genoeg plek voor mij en mijn zoon. Dat betekent dat andere zaken, zoals bijvoorbeeld de wasmachine, naar de schuur moeten worden verplaatst. Op zich geen probleem, maar met het koude weer van de afgelopen tijd wel een risico op storingen en defecten.

Zo pompte in mijn geval de wasmachine het water niet meer af. ik ging al helemaal in de stress en verwachtte dat de pomp die in de wasmachine zat kapot was. Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen en ging ik op onderzoek uit. Ik liet het water uit de wasmachine lopen door middel van het slangetje naast het filter en draaide toen dat gedaan was het filter open. Hier zat allemaal troep in. Van BH-sluitingen, tot geld en allemaal bende.

Een wasmachinemonteur bellen

Nadat ik dit allemaal verwijderd had kon ik de boel weer dichtschroeven en was het tijd voor een testrondje. Helaas pompte de wasmachine nog steeds geen water af. Tijd dus om een echte wasmachinemonteur te bellen. Deze kon al snel langskomen en wat bleek: er zat nog meer rommel in de afvoerslang! Helaas was dit niet te verwijderen en moest er een nieuwe slang komen. Gelukkig is dit altijd nog beter dan een nieuwe waterpomp.

Meest voorkomende storingen bij wasmachines

Tijdens de koffie bespraken de wasmachinemonteur en ik wat de meest voorkomende defecten met wasmachines zijn. De man begon te lachen en gaf aan in 25 jaar al alles gezien te hebben. Er zijn verschillende storingen die voor kunnen komen bij wasmachines. Hier zijn enkele van de meest voorkomende volgens de monteur:

  1. Problemen met het starten van de wasmachine: Dit kan worden veroorzaakt door een probleem met de deur, de stekker of het stopcontact, of door een defecte startknop.
  2. Problemen met het afpompen van het water: Dit kan worden veroorzaakt door een verstopt afvoerpijp, een defect pompje of een geblokkeerde afvoerfilter.
  3. Problemen met het centrifugeren: Dit kan worden veroorzaakt door een defecte motor, een onbalans in de trommel of een probleem met de riem.
  4. Lekkage: Dit kan worden veroorzaakt door een defecte afdichting, een kapot slangetje of een lekkage in het watertoevoersysteem.
  5. Problemen met de wasmachine die niet meer warm water gebruikt: Dit kan worden veroorzaakt door een defecte verwarmingselement, een probleem met de thermostaat of een kapot slangetje.
  6. Problemen met het maken van lawaai: Dit kan worden veroorzaakt door een onbalans in de trommel, een losse riem of een defecte motor. Als er onbalans is, dan zou je eerst kunnen proberen om de pootjes van de wasmachine te stellen. Vaak maakt een wasmachine weer minder lawaai als het apparaat waterpas staat.

Lees altijd de handleiding van je wasmachine

Het is aan te raden om altijd de handleiding van de wasmachine te raadplegen als u storingen ervaart, omdat de oorzaak van de storing kan variëren afhankelijk van het merk en model van de wasmachine. Veel wasmachines geven ook een storingscode als hij niet meer werkt. Onthoud de storingscode goed en zoek deze op in de handleiding. Als de storing niet kan worden opgelost met behulp van de handleiding, is het raadzaam om contact op te nemen met een professioneel reparatiebedrijf.

Wasmachine defect, veel voorkomende storingen wasmachine, wasmachine stuk
Geen reactie's

Geef een reactie