Voor het eerst online kleding bestellen? Handige tips!

Voor het eerst online kleding bestellen? Handige tips!

Het is steeds gebruikelijker om je kleding online te bestellen. Het is dan ook ideaal: je kleding wordt aan huis bezorgd, je kunt het rustig passen en je hoeft niet de drukke winkelstraat in. Wel zijn er bepaalde zaken om rekening mee te houden, zeker als je voor het eerst online kleding koopt. Dit zijn onze tips!

Ken je maten

Het is zaak om je maten te kennen als je online gaat winkelen. In een fysieke winkel kun je dit vaak nog wel een beetje gokken, maar online moet je hier wel zeker van zijn. Gelukkig staan er vaak maattabellen op sites, mocht je dit precies willen opmeten. Het hoeft gelukkig niet altijd ingewikkeld te zijn. Zeker bij bijvoorbeeld een polo shirt is je maat wel eenvoudig in te schatten. Een broek is alweer een iets ander verhaal, omdat er meer maten zijn om uit te kiezen en de broek precies moet passen. Meten is dus weten!

Start met de ‘veilige’ keuzes

Aansluitend op de bovenstaande tip willen we je meegeven: start met de ‘veilige’ keuzes bij online shoppen. Een polo is hier dus een goed voorbeeld van. En dat geldt net zo goed voor T-shirts heren. Je kunt de maat iets meer gokken; als het shirt wat meer oversized zit, is dit niet direct een probleem. Bij accessoires is dit tevens van toepassing, zoals petten of sjaals. Riemen kun je ook wel gokken qua maat.

Werk met slimme zoekopdrachten

Het aanbod in online webshops kan best overweldigend zijn. Hoe ga je hiermee om? Het is slim om zoekopdrachten in te voeren, waarin je specificeert waar jij naar op zoek bent. Een voorbeeld: vul in ‘zwart overhemd’. Je kunt type kledingstuk, kleur en meestal ook maat direct aanduiden. Vervolgens zie je alleen voorbijkomen wat er op jouw wensenlijstje staat. Sla zoekopdrachten optioneel ook op, als je later nog eens iets vergelijkbaars wilt aanschaffen.

Product goed bekijken

Kijk goed naar het product dat je op het oog hebt, zeker als je nog een beetje twijfelt. Het blijft altijd anders dan in een fysieke winkel naar een kledingstuk kijken, maar je komt zeker een eind. Check alle foto’s die erbij zijn geplaatst, en zoom in. Lees de productomschrijving. Hier wordt bijvoorbeeld vermeld waar iets van is gemaakt en hoe de fit is. Dat is relevante informatie!

Betrouwbare webshops vinden

Tot slot: winkel alleen bij betrouwbare webshops. Grote modehuizen kun je natuurlijk wel snel vertrouwen. Maar kleinere webshops kunnen helaas een scam zijn. Loop de website goed door: zijn er veilige betaalmethodes en kun je adresgegevens vinden? Dit zijn vaak al de juiste tekenen. Zoek ook altijd uit of de webshop retourzendingen accepteert. Wat ook goed werkt: zoek de reviews op. Als dit er veel zijn en als deze overwegend positief zijn, is de kans ook groot dat het een prima webshop is. Sla deze stap in ieder geval niet over: je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Soms staan er ook reviews bij specifieke producten in de webshop – het is tevens slim om deze te lezen.

Voor het eerst online kleding bestellen
Geen reactie's

Geef een reactie