Vliegen met kinderen in de herfstvakantie

Vliegen met kinderen in de herfstvakantie

Vliegen met kinderen vraagt iets meer voorbereiding dan vliegen zonder kinderen. De bagage verdubbeld in aantal. De kinderen voelen de spanning en gaan zich onrustig gedragen. En dan ben je nog niet eens vertrokken. Hoe zorg je voor een stressvrije (vlieg)reis met kinderen? Dat lees je in deze blog.

Van A naar B

Vlieg je vanaf Schiphol? Dan moet je best een stuk rijden. Voelt deze lange autoreis voor jou niet als vakantie? Boek dan een taxi via taxi-zwolle.nl. De reis naar Schiphol afleggen met een taxi zorgt ervoor dat het hele gezin rustig kan starten aan de reis. Je wordt thuis opgehaald en voor de vertrekhal afgezet. Een extra voordeel is dat taxi-zwolle.nl een online berekeningstool op haar website heeft staan waarin de kosten vooraf berekend worden. Zo weet je van te voren precies waar je aan toe bent qua kosten. Bij het uitstappen kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je meteen doorlopen naar de incheckbalie.

In de rij

Kinderen vervelen zich snel en gaan op zoek naar activiteiten om de tijd door te komen. Probeer daarom genoeg snacks mee te nemen voor de wachtrij. Als ze zich gaan vervelen, kun je een koekje of een pakje sap geven. Zo zijn ze weer even vermaakt.

Wil je er zeker van zijn dat jouw gezin snel en efficiƫnt door de rij heen gaat? Dan kun je priority boeken. De priority gasten hebben speciale, kortere rijen bij de douane en het inchecken waardoor je minder lang in de rij hoeft te staan met je kinderen.

Vliegen

De vliegreis is vaak het spannendste stuk van de hele reis. Hoe gaan je kinderen reageren op het opstijgen en dalen? Hebben ze last van de druk? Of slapen ze heerlijk door de hele reis heen? Hoewel je hier als ouder niet helemaal invloed op kunt uitoefenen, zijn er wel verschillende dingen die je kunt doen om het vliegen aangenaam te maken.

Zo is het handig om je kinderen bij het opstijgen en dalen wat te drinken of te eten te geven. Door het slikken en kauwen, is de druk op de oren minder hard en hebben ze minder last van de drukverschillen.

Daarnaast helpt het om verschillende kleine cadeautjes te kopen en uit te delen gedurende de vlucht. Je kinderen hebben zo iets om naar uit te kijken en krijgen hierdoor tijdsbesef. Er is weer een uur voorbij, wat fijn. De cadeautjes moeten natuurlijk wel handig zijn om te gebruiken in het vliegtuig. Denk hierbij aan kleurplaten of een puzzel met grote stukken.

Genieten

Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, is het tijd om te genieten. Wat er vanaf nu ook gebeurt, de vakantie is begonnen! Kies daarom wederom voor gemak en laat je door een taxi afzetten bij je eindbestemming. Fijne vakantie!

Vliegen met kinderen in de herfstvakantie
Geen reactie's

Geef een reactie