Vakantie in Sri Lanka voor het hele gezin

Vakantie in Sri Lanka voor het hele gezin

Wie bij Sri Lanka enkel denkt aan een bestemming voor backpackers en avonturiers heeft het mis. Sri Lanka is ook uitermate geschikt voor een reis met het hele gezin. Kinderen zullen hun ogen uitkijken tijden eens olifantensafari of een rondreis met de trein. Daarnaast kunnen zij zich uitleven op een van de vele uitgestrekte stranden. Houd er wel rekening mee dat je voor een vakantie in Sri Lanka een visum (ETA) nodig hebt. Hier lees je hoe je dit visum eenvoudig online aanvraagt.

Perfecte bestemming voor een reis met kinderen

Na de terroristische aanslagen in april 2019 in Colombo en andere steden is Sri Lanka vaak negatief in het nieuws geweest. Het land heeft echter veel maatregelen getroffen om de veiligheid van haar inwoners en van buitenlandse toeristen te waarborgen. Daarom werd al in juni het reisadvies van Rijksoverheid teruggezet naar het oude niveau van voor de aanslagen.

Het land heeft voor alle soorten reizigers wat te bieden. Ga je voor een comfortabele rondreis en verblijf je graag in luxe resorts en hotels of overnacht je liever bij locals thuis in een homestay? Het land is voor Nederlandse toeristen relatief goedkoop, zodat ook een luxer verblijf voor het hele gezin goed betaalbaar is.

Hoogtepunten van Sri Lanka

Een aanrader voor een vakantie met kinderen is de treinrit van Kandy naar Ella. De route loopt langs theeplantages, watervallen en bergdorpjes. De rit duurt zo’n 7 uur, maar het is mogelijk om tussendoor te stoppen en een van de plaatsjes langs de route te bezoeken. Door de afwisselende uitzichten vanuit de trein zullen kinderen zich absoluut niet vervelen!

Een andere must in Sri Lanka, het land van de olifanten, is uiteraard een safari. Kinderen zullen het geweldig vinden om vanuit de jeep Aziatische olifanten, herten, apen en misschien zelfs een luipaard te spotten. Na de safari kan de vakantie ontspannen afgesloten worden op een van de vele stranden die Sri Lanka rijk is.

Visum Sri Lanka (ETA) aanvragen

Houd er rekening mee dat voor Sri Lanka een visum nodig is. Het elektronische visum, ook wel ETA genoemd, kun je eenvoudig in enkele minuten online aanvragen. Nadat de aanvraag is goedgekeurd ontvang je het visum per e-mail. Het visum Sri Lanka is 90 dagen geldig en je mag met het visum maximaal 30 dagen in Sri Lanka blijven. Wil je graag langer van het land genieten? Geen probleem! De geldigheid van het visum van Sri Lanka kan na aankomst in Colombo eenvoudig verlengd worden tot maximaal 90 dagen. Je hoeft dus voor vertrek niet naar de ambassade voor je visum, behalve als je niet aan de voorwaarden voor het ETA Sri Lanka voldoet.

Gevolgen van corona

Let op: Momenteel is het vanwege het coronavirus nog niet mogelijk om naar Sri Lanka te reizen. Het land heeft een inreisverbod ingesteld voor buitenlandse reizigers om verspreiding van het virus te voorkomen. Je kunt wel alvast een visum Sri Lanka aanvragen, maar de aanvraag zal nog in de wacht gezet worden, totdat de immigratiedienst van Sri Lanka weer visumaanvragen goedkeurt. Wanneer precies weer visums toegekend zullen worden is nog niet bekend.

Sri Lanka
Geen reactie's

Geef een reactie