Tips voor het kiezen van een goed colbert

Tips voor het kiezen van een goed colbert

Een colbert wordt vaak verward met een blazer, maar er zit wel gedetailleerd verschil in. Een blazer is vaak informeler en wordt vaak door vrouwen gedragen. Een colbert is netter en wordt vaak door mannen gedragen. De blazer komt van origine uit de sportwereld en wordt zonder bijpassende pantalon verkocht. Een colbert wordt echter mét bijpassende pantalon verkocht en is dus onderdeel van een pak. Als je niet een heel pak aan wilt, kun je een colbert ook op een chino of een jeans dragen.

Hoe herken je een goed colbert?

Een goed colbert zit qua pasvorm goed en biedt veel draagcomfort. Je moet je er vrij in kunnen bewegen en nergens afknellen. Het is ook verstandig om bij het aanschaffen van een colbert te letten op de stof. Katoen of merinowol laten de huid ademen, wat bijdraagt aan het draagcomfort. Synthetische stoffen kun je het beste in de rekken laten hangen, veel mensen kunnen niet tegen synthetische kledingstukken omdat het niet ademt en hierdoor kun je gaan zweten.

Wat is de ideale pasvorm van een colbert?

Bij het dragen van een colbert zit je niet vast aan bepaalde regels. Het is wel belangrijk om de goede maat aan te schaffen, zodat het goed aansluit op je lichaam. Het mag niet flodderen. Vrouwen komen in sommige gevallen nog weg als ze een oversized item dragen, maar mannen niet. ook de mouwen moeten ook een goede lengte hebben, deze mogen niet te lang of te kort zijn. Daarnaast moet een colbert voor heren net over de billen vallen.

Wat moet je onder een colbert dragen?

De laatste tijd zien we dat er vaak gilets onder de colbert gedragen wordt, er zijn ook driedelige pakken te verkrijgen waar een pantalon, colbert en gilet bij zit. Op die manier heb je direct een complete set waarbij alles op elkaar is afgestemd. Je kunt ook spelen met kleuren, door het gilet in een opvallende kleur te kopen. Of in ieder geval een andere kleur dan je pak. Dat ziet er leuk uit en styled het direct mooi af.

Wat als je liever geen colbert draagt

Houd je niet van colberts of wil je geen pak aan? Als je geen pak aan wilt, kun je het colbert ook op een chino of jeans dragen. Zo zie je er wel netjes uit, maar niet zo stijf als in een pak. Wil je geen colbert aan? Dan kun je ook kiezen voor een vest voor heren. Een vest is natuurlijk niet zo netjes als een colbert, maar er zijn zeker mooie vesten te vinden. Als het geheel van je outfit er goed uit ziet, maakt het eigenlijk niet uit wat je draagt. Je komt dan netjes voor de dag en wanneer je je prettig voelt in je kleding, straal je dat ook uit.

Colbert kiezen
Geen reactie's

Geef een reactie