Tips voor een stoere kinderkamer

Tips voor een stoere kinderkamer

Ondanks dat er in een kinderkamer een heel klein, schattig hummeltje komt te liggen, mag de kinderkamer best een stoere uitstraling hebben. Zeker als je een jongetje hebt, maar ook een stoere meisjeskamer is mogelijk. In dit artikel vind je tips om een stoere kinderkamer te maken.

Stoere raambekleding

De raambekleding in een kinderkamer is heel belangrijk, omdat jouw kleine natuurlijk ook moet slapen als de zon nog schijnt. Het is daarom belangrijk dat je in een kinderkamer voor verduisterende raambekleding gaat. Stoere raambekleding zijn bijvoorbeeld verduisterende rolgordijnen. Door het strakke uiterlijk hebben rolgordijnen een stoere look. Bestel ze in een kleur die bij de rest van de kamer past of een basickleur, zoals zwart. Andere stoere raambekleding zijn bijvoorbeeld verduisterende gordijnen. Doordat gordijnen van Veneta.com in allerlei stoffen en kleuren beschikbaar zijn, kun je ze gemakkelijk in een stoere look bestellen. Ga bijvoorbeeld voor donkerblauwe of donkergroene gordijnen in een matte stof.

Stoere kleuren

Een stoere kinderkamer valt of staat met de juiste kleuren. In een stoere kinderkamer kun je ervoor kiezen om vooral zwart en wit te gebruiken en deze te combineren met een stoere accentkleur zoals oudroze, donkergroen okergeel of blauw. Houd je wel een beetje van kleur? Dan kun je deze kleuren natuurlijk ook meer terug laten komen in de kinderkamer. Ga bijvoorbeeld voor een donkergroene muur en laat okergeel als accentkleur terugkomen in dekentjes, knuffeltjes en andere accessoires.

Stoere materialen

Stoere materialen kunnen de kamer ook meteen een stoere sfeer geven. Leren accenten zijn bijvoorbeeld heel leuk in een stoere kinderkamer. Hierbij kan je denken aan een leren fauteuil als voedingsstoel of leren greepjes aan de kasten en commode. Hout wordt ook veel gebruikt in stoere kinderkamers. Denk aan een kledingkast of bedframe met een grove houtlook.

Stoere accessoires

Sommige mannen vinden accessoires slechts prullaria, maar accessoires kunnen een stoere kinderkamer juist helemaal afmaken! Om een geheel van de kamer te maken, kun je de accessoires het beste in kleuren bestellen die bij de rest van de kamer passen. Een donkerblauwe olifantenknuffel ziet er bijvoorbeeld veel stoerder uit dan een lila knuffel. Ook zijn sommige accessoires meteen stoer door hun uiterlijk. Denk aan houten blokken, voertuigen of wilde dieren. Dit soort voorwerpen kun je ook terug laten komen op de muur. Schilder bijvoorbeeld een jungle met wilde dieren of haal muurstickers met auto’s, boten en vliegtuigen. Een ander kenmerk van stoere accessoires is dat er niet te veel tierelantijnen aanzitten. En vermijd glitter! Metallic kan daarentegen wel heel cool staan in een stoere kinderkamer.

Stoere kinderkamer
Geen reactie's

Geef een reactie