Tips om jouw raamdecoratie schoon te maken

Tips om jouw raamdecoratie schoon te maken

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je raamdecoratie schoon te maken, de ene soort vaker dan de ander. Er vormt zich op jaloezieën veel sneller stof dan op gordijnen bijvoorbeeld, deze zullen dan ook vaker schoon gemaakt moeten worden. Naast het stof zou het zonde zijn als je raamdecoratie een andere kleur krijgt als deze niet goed schoon wordt gehouden. Op welke manier kun je dit het beste doen en wat is handig om te weten hierover? De beste schoonmaaktips per type raamdecoratie vind je hier. 

Gordijnen

Vaak zullen je gordijnen niet zo vies zijn dat het nodig is om ze helemaal te wassen. Als het mooi weer is kun je ze buiten laten luchten om ze op te frissen of je stoft ze even af. Is het wel nodig om je gordijnen helemaal te wassen, dan kun je ze in de meeste gevallen in de wasmachine doen. Volg hiervoor het wasetiket. Hierbij is het belangrijk dat de wastrommel niet helemaal vol zit, er moet nog ruimte over zijn om ze goed schoon te krijgen. De haken moeten worden verwijderd uit de gordijnen en het centrifugeren moet uit staan. Het is belangrijk dat je je gordijnen niet te warm wast, dit kan schadelijk zijn voor de stof. Kreukels na het wassen zullen in de loop van de tijd vanzelf weer verdwijnen. Als je je gordijnen niet met de wasmachine wilt wassen kun je ze altijd met de hand wassen. Bij vragen kun je ook altijd een specialisten in gordijnen raadplegen zoals https://www.raamdecoratie.com/. Zij kunnen je adviseren over de gordijnen en verschillende stoffen. Durf je het niet aan om je gordijnen zelf te wassen? Dan kun je ze altijd naar een stomerij brengen. 

Houten jaloezieën

Jaloezieën zijn makkelijker te onderhouden dan gordijnen, deze kun je immers gewoon op zijn plek laten hangen. Echter moet je ze wel vaker schoonmaken omdat er meer stof op komt. Om ze schoon te houden kun je ze regelmatig afnemen met een droge of licht vochtige doek, hierbij moet je geen schoonmaakmiddelen gebruiken. Dit kan de jaloezieën beschadigen en dat wil je natuurlijk niet. Voor het verwijderen van stof van de jaloezieën zijn speciale jaloezie stoffers te koop. Deze zijn te vinden op Raamdecoratie.com. 

Rolgordijnen

Rolgordijnen kun je net als jaloezieën gewoon laten hangen. Je kunt ze met een lichtvochtige doek afnemen. Hierbij hoef je geen schoonmaakmiddel te gebruiken, hier kan de stof van deze raamdecoratie niet tegen. De rolgordijnen mogen dan ook niet in de wasmachine en mogen niet hardhandig schoongemaakt worden. Het is dus erg eenvoudig om je rolgordijnen schoon te houden.

Raamdecoratie schoonmaken
Geen reactie's

Geef een reactie