Teamweekend op de planning; de perfecte voorbereiding

Teamweekend op de planning; de perfecte voorbereiding

Een weekend op stap met team en coaches; elk voetbalteam droomt ervan en het gebeurt dan ook vaak genoeg dat deze dromen geen bedrog zijn. Met een commissie en al, worden de leukste weekenden georganiseerd, of deze nou in Nederland zijn of juist in het buitenland. Maar hoe zorg je er nou voor dat het teamweekend dit jaar weer net zo leuk wordt als het jaar daarvoor, als je deze voor het eerst organiseert? Lees snel mee met onze handige tips, zodat je goed voorbereid het voetbalweekend organiseert én aftrapt dit jaar!

Betrek je team bij het plan

Hoewel er waarschijnlijk twee of drie spelers zijn aangewezen om het teamweekend te organiseren, is het verstandig om de rest van het team te laten bemoeien met de planning tijdens het weekend. Zo kan je van een ieder zijn favoriete bestemmingen bijhouden en de wensen en behoeftes van de spelers in kaart brengen en daar rekening mee houden. Organiseer bijvoorbeeld een brainstormsessie, waarin iedereen zijn of haar ideeën kan delen. Dit vergroot de betrokkenheid en zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord voelt; en daarbij heb je dan meer kans dat iedereen het een te gek teamweekend vindt!

Maak een duidelijke paklijst

Hoe vervelend zou het zijn dat de helft van het team niet mee kan doen met bepaalde activiteiten omdat ze verschillende dingen niet hebben meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan je voetbalschoenen wanneer er een potje voetbal op de planning staat, of een zwembroek wanneer je met z’n allen de zee op gaat zoeken. Lever dus een duidelijke paklijst aan, zodat elke teamspeler weet wat hij of zij mee moet nemen. Zet hier alles op, niet alleen de dingen die onlogisch zouden zijn. Dus van verrekijker tot sportjas heren, van ondergoed tot sweater; je kunt beter te veel dan te weinig benoemen!

Communicatie is key

Een goede communicatie voorafgaand aan het teamweekend is essentieel om ervoor te zorgen dat iedereen goed geïnformeerd en voorbereid is. Dus buiten de paklijst, is het verstandig om de teamleden op de hoogte te brengen van verschillende belangrijke zaken. Hierbij kan je denken aan de datum van het teamweekend (geef deze op tijd door; hoe meer zielen hoe meer vreugd), de locatie (tenzij deze een verrassing dient te blijven, natuurlijk), het reisschema en eventuele speciale vereisten. Zorg ervoor dat de teamleden een duidelijk aanspreekpunt hebben voor het stellen van vragen, en maak ze natuurlijk ontzettend enthousiast!

Teamweekend voorbereiding
Geen reactie's

Geef een reactie