Op stedentrip met een budget

Op stedentrip met een budget

Je kent het woord vast wel: wanderlust. Het betekent dat je het verlangen en de lust hebt om te gaan reizen. Veel mensen zijn bekend met dit fenomeen. Toch kan het maken van zo’n reis buiten je budget vallen. Gelukkig zijn er in Europa meerdere landen waar je als Nederlander relatief goedkoop op stedentrip kunt gaan. In deze blog delen wij een aantal bestemmingen die geschikt zijn om te bezoeken met een budget.

Hongarije

Europa is een groot continent. Er zijn dus ook veel landen die voor Nederlanders relatief goedkoop zijn om te bezoeken. Zo kun je ervoor kiezen om de trein te pakken naar Hongarije, een van de goedkoopste landen in Europa. Dit land staat voor veel mensen bekend om de hoofdstad Boedapest. Deze stad is erg bijzonder om te bezoeken als je er nog nooit bent geweest. Boedapest heeft namelijk een rijke geschiedenis en veel van deze geschiedenis is nog terug te zien in de architectuur en bezienswaardigheden in de stad. Hongarije is namelijk een van de oudste landen van Europa. Door alle spa’s in de hoofdstad wordt dit land veel bezocht door toeristen van over de gehele wereld. Deze spa’s waren héél vroeger niet weg te denken uit het sociale leven van de Romeinen. Toen keizer Marcus Aurelius erachter kwam dat zijn wonden wel erg snel genazen door het water in de natuurlijke kuuroorden, besloot hij om een echte spa te bouwen. Deze eerste gebouwde spa, gebouwd met de natuurlijke kuuroorden als inspiratie, staat in Boedapest.

Tsjechië

Nog een geschikte bestemming voor een stedentrip, is Tsjechië. Dit land heeft prachtige landschappen waardoor je je echt op vakantie waant. En heb je er weleens aan gedacht om goedkoop met de trein te gaan? Hier zitten meerdere voordelen aan. Het is vaak sneller dan met de auto, je kunt onderweg genieten van dit mooie uitzicht en als je slim boekt, kun je erg voordelig uit zijn. De bekendste bestemming in Tsjechië is natuurlijk Praag. Dankzij de mooie gebouwen die er staan wordt deze stad erg veel bezocht door toeristen uit allerlei verschillende landen. Hoewel je in Praag zeker duurder uit bent dan in de rest van Tsjechië, is deze stad nog steeds aanzienlijk goedkoper dan andere bestemmingen in Europa, zoals Londen of Parijs. Wil je meerdere plekken bezoeken in Tsjechië? Dat is zeker mogelijk. Het openbaar vervoer in dit land is namelijk goed geregeld, waardoor je gemakkelijk van de ene naar de andere locatie reist met de trein. Het werkt efficiënt om van tevoren alvast te plannen waar je heen wilt. Zijn er bijvoorbeeld speciale bezienswaardigheden in Praag die je bezocht wilt hebben, of is er een stad of dorp waar je erg graag heen wilt? Een voordeel is dat de kleinere en minder bekende steden nog goedkoper zijn dan Praag. Zo kun je toch nog op je stedentrip, zonder al te veel uit te geven.

Stedentrip met een budget
Geen reactie's

Geef een reactie