Ogen laseren in 2023: welke opties zijn er?

Ogen laseren in 2023: welke opties zijn er?

Ben je van plan om in 2023 afscheid te nemen van je bril of lenzen dan zijn er verschillende opties beschikbaar om je ogen te laseren. Er zijn namelijk diverse behandelmethoden om weer zonder hulpmiddel te zien. Elke behandeling heeft eigen kenmerken en bovendien zijn er verschillende kosten aan verbonden. Er zijn opties die in zichtafwijking bijvoorbeeld een groter bereik bieden. Zo zijn er ook behandelmethoden die geschikt zijn als je kwetsbare ogen hebt. Het is daarom altijd belangrijk vooronderzoek te laten doen om te bepalen welke van de opties het meest geschikt is. Bekijk de populairste mogelijkheden voor ogen laseren in 2023 hieronder.

Lasek

Lasek is een van de opties voor ogen laseren en is een variant van de PRK methode die bekend staat als een van de eerste laserbehandelingen. Lasek is in het bijzonder geschikt als er bij jou een verhoogd risico bestaat op oogletsel.

TransPRK

TransPRK is een behandeling, waarbij zonder gebruik te maken van een instrument het bovenste laagje van het hoornvlies wordt verwijderd. Dat is overigens een van de redenen waarom deze behandeling als meest comfortabel bekend staat.

IntraLASE/Femtosecond

Deze behandelmethode staat ook wel bekend als LASIK of Femtosecond. Het is een ooglaserbehandeling die pijnloos, snel en veilig is uit te voeren. Wereldwijd zijn er met deze behandelmethode al miljoenen succesvolle behandelingen uitgevoerd.

SMILE

Deze behandelmethode voor ogen laseren voorziet in een volledige correctie zonder dat er sprake is van het creëren van een flap. Er is bij deze behandeling sprake van één behandelplan, één laser en één laserproces.

Lensimplantaten

Bij lensimplantaten is er sprake van het vervangen van de natuurlijke ooglens. Daarvoor in de plaats komt namelijk een permanente kunstlens. Deze lens voorziet in de mogelijkheid om alle soorten afwijkingen te corrigeren. Het is bovendien een snelle en veilige behandelmethode om je zicht zonder gebruik van hulpmiddelen terug te krijgen.

Monovisie

Monovisie is een behandelmethode die bekend staat als leesbrilcorrectie. Het is na deze behandeling mogelijk om met één oog goed dichtbij te kijken en met het andere oog veraf goed te zien. Hierbij is er sprake van een samenwerking tussen je twee ogen.

Wavefront

Als je gevoelig bent voor licht of voor schitteringen dan is Wavefront een toe te passen behandeling bij Intralase en TransPRK. Het voordeel van Wavefront is namelijk dat je een beter zicht krijgt in het donker. Bovendien verbetert het zicht ten aanzien van het onderscheiden van contrasten en zijn details beter waar te nemen.

Waarom kiezen voor ogen laseren?

Met deze ooglasertechnieken waar klinieken anno 2023 gebruik van kunnen maken zal ogen laseren ook dit jaar weer een trend zijn. Als je jarenlang met een bril hebt gelopen of lenzen hebt gedragen, dan is het begrijpelijk dat je er wel zat van kan worden. Kiezen voor ogen laseren is dan een begrijpelijke optie, want het zorgt ervoor dat je uiteindelijk van die bril en lenzen af bent. Hou er wel rekening mee dat de genoemde behandelingen wellicht niet voor jou mogelijk zijn. Maak daarom een afspraak bij een ooglaserkliniek om de mogelijkheden te bespreken!

ooglaseren 2021
Geen reactie's

Geef een reactie