Nieuwe herenzonnebril kopen? Stel jezelf deze vragen

Nieuwe herenzonnebril kopen? Stel jezelf deze vragen

Het vinden van een nieuwe herenzonnebril kan een behoorlijk uitdaging zijn. Dit komt vooral doordat zonnebrillen voor heren er in allerlei soorten en maten zijn. Hierdoor weet je misschien niet goed welke bril het meest geschikt is. Koop nooit lukraak een zonnebril, maar stel jezelf eerst de volgende vragen. Dit helpt je vast en zeker bij het kiezen van de beste herenzonnebril.

Voor hoeveel procent beschermt de zonnebril tegen uv-licht?


Er wordt vaak gedacht dat iedere zonnebril evenveel bescherming biedt tegen uv-licht, maar dat is niet het geval. Als jij je hierin verdiept, valt je snel genoeg op dat er behoorlijk wat verschil in de mate van bescherming kan zitten. Zo beschermt de ene zonnebril honderd procent tegen uv-licht, terwijl de ander dit maar voor de helft doet. Het is misschien een open deur, maar je kunt het beste een zonnebril heren kopen die volledig beschermt tegen uv-licht. Zo’n bril herken je aan de markering ‘UV400’ of ‘100% UV’ die op een sticker op de bril of in de beschrijving staat.

Wat is de CE-markering van de bril?

Naast de mate van bescherming tegen uv-licht raden wij je ook aan naar de CE-markering van een heren zonnebril te kijken. Zonnebrillen kunnen ingedeeld worden in vijf categorieën. Hieronder zetten wij ze op een rijtje en lichten we ze kort toe.

– CE 0: beschermt binnen tegen zonlicht, maar buiten niet voldoende.
– CE 1: biedt voldoende bescherming op een (licht)bewolkte dag, maar is niet geschikt voor de echt zonnige dagen.
– CE 2: niet geschikt als bescherming tegen felle zon, maar beschermt wel tegen een lage zon.
– CE 3: beschermt je ogen voldoende tegen een felle zon, waardoor hij het meest geschikt is voor het dagelijks leven.
– CE 4: geschikt voor winter- en watersport, maar vanwege de donkere glazen niet geschikt voor in het verkeer.

Hoe staat de zonnebril?

Doordat je een zonnebril vooral buitenshuis draagt, moet hij je ook goed staan. Dit kun je het beste ontdekken door de bril te passen. Let hierbij niet alleen op de kleur, maar kijk ook naar het montuur en de vorm van de glazen. Het ene montuur kan namelijk (veel) beter staan bij de vorm van je hoofd dan het andere montuur. Om te bepalen welk montuur het beste bij jouw gezicht past, kun je het beste verschillende modellen uitproberen.

Past de bril goed?

Last but not least is het belangrijk om aandacht aan de passing van een zonnebril te besteden. Heb je een mooie Ray-Ban zonnebril heren gezien, maar zit deze wat losjes? Kijk dan of het mogelijk is om hem anders af te stellen. Als dit niet kan, kun je beter op zoek gaan naar een ander model. Wanneer een zonnebril (te) los zit, glijdt hij namelijk snel van je neus af.

Papa zonnebril
Geen reactie's

Geef een reactie