Mijn dag start niet zonder…

Mijn dag start niet zonder…

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen manier om de dag te starten. Wat is die van jou? Wat doe jij sowieso iedere ochtend, welke dag van de week het ook is, waar kun jij niet zonder?

Een frisse douche

Voor veel mensen is het een vast ritueel. Vanuit hun bed schieten ze zo onder de douche. Even de nacht van zich af wassen, goed wakker worden en helemaal schoon, fris en fruitig aan een nieuwe dag beginnen. Dat zorgt er niet zelden voor dat er, zeker in een druk huishouden, in de ochtend heuse files ontstaan voor de badkamer. Een terugkerende ergernis, misschien, maar stiekem ook een klein beetje onderdeel van het ochtendritueel.

Een eerste kopje koffie

Zeker voor mensen die wat moeite hebben om aan een nieuwe dag te beginnen is het zowat de enige reden waarom zij überhaupt hun bed uit willen komen: dat eerste kopje koffie van de dag. De energiekick die dankzij de koffiebonen al snel door het lichaam stroomt, maar ook de troost die dat warme kopje kan bieden zorgt ervoor dat de ochtend opeens al een stuk minder zwaar voelt. Steeds meer mensen drinken het eerste kopje koffie van de dag overigens niet meer thuis. Onderweg koffie kopen is voor heel veel mensen een nieuw ritueel geworden.

Een goed ontbijt

Start jij de dag altijd met een goed ontbijt? Heel verstandig. Je lijf en je hersenen hebben namelijk energie nodig om goed te kunnen functioneren. En waar halen zij deze energie vandaan? Precies: uit voeding. Het ontbijt overslaan is dan ook zeker geen aanrader, de kans is groot dat je nauwelijks op gang zal komen. Een ontbijt, of het nu fruit, yoghurt, brood of wat dan ook is, is echt onmisbaar.

Het laatste nieuws doornemen

Ook zoiets dat veel mensen doen: even hun telefoon erbij pakken. Even het laatste nieuws doornemen, zowel het echte nieuws als het nieuws van al je vrienden dat je via social media meekrijgt. Wat wordt het voor weer vandaag? Staan er files? Vrijwel geen mens gaat tegenwoordig nog de deur uit voordat al deze zaken even gecheckt zijn via de telefoon.

Een rondje wandelen

Een nieuwe trend: een beetje vroeger opstaan om de dag te beginnen met een wandelingetje. Voor veel mensen de perfecte manier om rustig wakker te worden, meteen een beetje beweging te krijgen en de dag met een leeg hoofd te beginnen. Heb jij het ochtendwandelingetje ook al ontdekt? Liefhebbers claimen dat ze er weliswaar een beetje eerder voor moeten opstaan, maar er wel een veel betere start van de dag voor terug krijgen.

Ochtendritueel
Geen reactie's

Geef een reactie