Lekker eten doe je in Leiden bij De FF

Lekker eten doe je in Leiden bij De FF

Ik sta voor de deur en vraag me hardop af waar ik nu weer ben beland. Nog geen kwartier geleden stond ik voor de deur bij restaurant De la Soul in Leiden. Ik had in mijn herinnering hier afgesproken met mijn nichtje, haar vriend, mijn zusje en zwager, maar een lichtelijk beschamend moment later bleek dat we toch bij De FF in Leiden hadden gereserveerd. Dus ik lopen.. Naar de Kloksteeg 7 in Leiden. Als je bij De FF voor de deur staat bekruipt je het gevoel van een soort “Mexicaanse Cantina”. Een grote selectie aan stoeltjes en tafels, kleurige schilderingen aan de muur en aan de achterzijde een mooie keuken.

Binnen was het gezellig. Niet druk, maar dat was aangezien het 27 december was ook niet verwonderlijk. De stoeltjes stonden wat krap, maar ondanks dat was het goed toeven. Ik was vanwege het misverstand iets later, dus had het eerste drankje gemist, maar de bediening stond binnen niet afzienbare tijd aan tafel om mij te voorzien van heerlijk bier.

Voorgerecht

Op tafel lag de menukaart die mij in beginsel simpel doch doeltreffend leek. Als voorgerecht namen we een kleine versnapering. Heerlijke Nacho’s pulled pork en een (in mijn ogen niet zo standaard) standaard Nachos waren de versnapering van onze keuze. De Nachos Pulled Pork zijn voor mij alleen al reden om nog een keer terug te komen. Ik eet normaal niet zo veel varkensvlees, maar dit kan ik elke dag wel eten. Daar waar pulled pork naar mijn smaak vaak te zout wordt bereid was er in dit geval geen sprake van een zoute nasmaak, maar was er een perfecte balans van vlees en nacho! Dit kon alleen maar een goede voorbode zijn voor het hoofdgerecht! De standaard nachos heb ik niet geproefd, maar dit had voornamelijk te maken met mijn tafelgenoten. Zij hadden de standaard nachos al op voor ik deze kon bemachtigen. We kunnen dan ook vaststellen dat ook deze zeer goed van smaak waren!

Hoofdgerecht

Omdat we niet konden kiezen tussen alle hoofdgerechten op de kaart hadden we nog even gewacht met bestellen. We dronken nog een paar biertjes en kletsten honderduit. Toen werd het toch echt tijd om te bestellen.. Gelukkig voor de mensen die moeilijk kunnen kiezen heeft de kok in dit restaurant een oplossing: Het minitrio! Vier van de vijf mensen aan tafel bestelden uiteindelijk een kleine versie van 3 burgers. Wat een oplossing! Zelf nam ik een pulled pork burger, een klassieke burger en een lamsburger met mangochutney. De pulled pork burger was een verademing. Vaak maken koks pulled pork veel te zout en is er weinig anders te proeven. Deze burger smaakte gewoon zoals het echt moet: naar VLEES! De hamburger was gemaakt vaan heerlijk sappig rundvlees en een top burgersaus. Net als op de andere hamburgers lag dit heerlijke vlees op een bijzonder smakelijk zelfgemaakt hamburgerbroodje. De lamsburger met mangochutney en jalapenjos was ook lekker, maar zoals ik eigenlijk verwacht had was deze iets te zoet naar mijn smaak.

Mijn tafelgenoten zaten ook heerlijk te smikkelen. Hamburgers met blauwe kaas, vegetarische hamburgers of hamburgers met 4 kazen. Allemaal heel erg creatief en als ik hen mag geloven heel erg smakelijk. Nu kennen jullie mijn mening over kaas waarschijnlijk en als je die niet kent, kaas en ik zijn geen vrienden. Dus we moeten maar van hen aannemen dat de burgers echt geweldig waren. Naast de burgers was er ook iemand die de quesadilla had genomen. Ook deze was heerlijk als mijn zus mag geloven. De tafel werd ook nog aangevuld met heerlijke wedges. Chiliwedges en de normale. Let op, want de chiliwedges zijn echt MEGA pittig!!!!

Iemand nog een toetje?

Na het eten zat echt iedereen nokkie vol! We hadden toch net ieder 300 gram vlees en 3 broodjes weggewerkt. Je kunt je vast voorstellen dat een toetje misschien niet echt een strak plan was. We bestelden dus eerst maar een kop koffie. Mijn dubbele espresso was top! Ik mistte misschien een klein glaasje water, maar het straffe bakkie was precies wat ik nodig had. Zo goed zelfs dat mijn toetjesmaag begon op te spelen! Dus stelde ik de vraag waar iedereen op zat te wachten: Iemand nog een toetje?

Niet iedereen was enthousiast, want vol, maar ik kon nog wel een goed stuk brownie gebruiken! De brownie was eigenlijk net als de hamburgers, helemaal top! Heerlijke chocolade, sterke structuur en lekker romig. Zo lust ik er nog wel drie! Tijdens het toetje speelden we nog een spel en er was niemand die raar opkeek. De losse ambiance en de relaxte sfeer heb ik als heel erg positief ervaren. Hier kom ik zeker nog eens terug!

Wellicht ten overvloede, maar ik krijg voor dit bericht niet betaald van de FF in Leiden. Ik deel een voor mij positieve ervaring die ik mijn lezers ook gun. Geniet en laat weten wat jij vond van je bezoek

Lees hier over ons heerlijk weekend weg bij Sanadome

De FF Leiden
De FF Leiden
Hamburgers van de FF in Leiden
Geen reactie's

Geef een reactie