La Roche-Posay, verzorgingsproducten par excellence!

La Roche-Posay

La Roche-Posay, verzorgingsproducten par excellence!

De herkomst van de uitzonderlijke verzorgingsproducten van het merk La Roche-Posay die in dit artikel zullen worden besproken is niet moeilijk te raden. De cosmetica van dit inmiddels befaamde merk komt oorspronkelijk uit de Franse regio Nouvelle Aquitaine, het voormalige Poitou-Charentes en is genoemd naar de plaats La Roche-Posay. Deze Franse stadsgemeente kent een opmerkelijke geschiedenis vanwege haar bijzondere thermale water: mineraalrijk bronwater dat over helende eigenschappen schijnt te beschikken. Dit thermale water vormt aldus de basis voor de schoonheidsproducten van het cosmeticamerk La Roche-Posay.

Mineraalrijk water

Volgens overleveringen werd de genezende kracht van dit thermale water per toeval ontdekt in de 14e eeuw door de Fransman Bertrand Du Guesclin, die te paard het stadje La Roche-Posay aandeed. Hij bezocht er de aanwezige waterbronnen om zijn dorst te lessen. Zijn paard, dat last had van eczeem, besprenkelde zichzelf instinctief met het bronwater, waardoor het eczeem als sneeuw voor de zon verdween. Het zou uiteindelijk nog drie eeuwen duren voordat het bronwater daadwerkelijk werd geanalyseerd. In de 17e eeuw kon dan ook met zekerheid worden vastgesteld dat het thermale water van la roche posay rijk aan mineralen en sporenelementen is. Uit de analyses bleek dat dit natuurlijke bronwater vooral veel selenium bevat. Selenium is enorm belangrijk voor ons immuunsysteem. Dit spoorelement is namelijk in staat onze cellen te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Intensieve huidverzorging

Uit onderzoek is gebleken dat vrije radicalen onze huid kunnen beschadigen en uiteindelijk rimpels kunnen veroorzaken. Ook een vroegtijdige veroudering van de huidcellen kan aan deze vrije radicalen worden gerelateerd. Omdat het thermale water van La Roche-Posay van nature rijk is aan selenium en andere essentiële mineralen is dit bijzondere bronwater in staat om oxidatieve huidschade tegen te gaan. Bovendien heeft dit thermale water helende en kalmerende eigenschappen die in staat zijn om diverse huidziekten te genezen, waaronder eczeem en psoriasis.

La Roche-Posay Laboratoire Dermatologique

In 1975 werd dan eindelijk het cosmeticamerk La Roche-Posay gelanceerd. De intentie was om huidverzorgingsproducten te vervaardigen op basis van dit helende thermale water, opdat ook dermatologen de producten zouden kunnen aanbevelen aan hun patiënten. Het accent van de schoonheidsproducten kwam in de loop der jaren te liggen op het verzorgen van met name de gevoelige huid. Inmiddels heeft het merk La Roche-Posay vooral bekendheid verworven met de productie van revolutionaire zonnebrandcrème. Het vrouwentijdschrift Libelle heeft dit product uitgeroepen tot de beste zonnebrandcrème ter wereld. Het betreft hier de Anthelios XL Lichaamsmelk met een beschermingsfactor 60.

De schoonheidsproducten

Het assortiment van La Roche-Posay is zeer uitgebreid en omvat – naast de uitzonderlijke huidverzorgingsproducten – kinderverzorgingsproducten, producten voor de lichaamsverzorging en haarverzorging, zonneproducten en make-up, zoals bijvoorbeeld mascara, nagellak, blush en een herstellende lippenstift. Ook producten voor de verwijdering van make-up zijn onder dit merk verkrijgbaar. Het meest interessante schoonheidsproduct van La Roche-Posay is misschien wel het pure thermale water, dat verkocht wordt onder de naam Eau Thermale. Dit product wordt geadviseerd voor de zachte babyhuid, maar is uiteindelijk nuttig voor iedereen vanwege de kalmerende en helende effecten die in dit artikel al besproken werden. Het verfrissende thermale water kan direct op het gezicht gespoten worden en zorgt voor het heerlijke gevoel herboren te zijn.

La Roche-Posay
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.