Klussen in huis; wat doe je zelf en wat niet?

Klussen in huis; wat doe je zelf en wat niet?

Moeten vrouwen huishouden, gezin en werk combineren, ook van de man wordt steeds meer verwacht dat het alleskunners zijn. Nu kunnen mannen ook heel veel, de vraag is alleen of je ‘alles kunnen’ en ‘alles doen’, wel moet willen.

Met de komst van kinderen komen er tegenwoordig ook zorgtaken bij ons als vader terecht. En dat betekent niet alleen een voeding overnemen, een luier verschonen en de kinderen naar school brengen. Maar daar stopt het meestal niet. Menig vader draait op de thuisdagen de was, stofzuigt het huis, houdt de tuin bij en is ook verantwoordelijk voor alle technische klusjes in huis.

Waar ligt de grens?

En ja, ook jij wil een mooi en fijn huis. Maar als je vriendin na de kinderkamer behangen oppert om de badkamer aan te pakken, krab je je misschien toch even achter de oren. Waar ligt de grens van alles kunnen? Eigenlijk is die grens heel simpel. Dat waar jij geen kaas van gegeten hebt, te weinig ervaring in hebt, tegenop ziet of gewoon weg geen zin in hebt. Daar is dus de grens. Want als één van deze zaken aan de orde is, kun je de klus echt beter uit handen geven.

Ga je je huis bijvoorbeeld opknappen, dan zijn er klussen die je beter uit handen geeft. Het schilderen van de buitenboel en het stucen van de wanden en plafonds. Je wanden voorzien van een mooie laag dunpleister is echt vakwerk. Dat laat je beter aan een vakman in de buurt over. De stukadoor Almere zorgt ervoor dat jouw wanden en/of plafonds weer stralen, dat alles goed voorbewerkt en afgeplakt is en dat daarna alles weer opgeruimd is. Met andere woorden jij haalt de credits op voor goed regelen en de kans op ruzie omdat het langer duurt, een rotzooi is of toch niet zo goed gelukt, heb je niet. In plaats daarvan koop op de terugweg van de kinderen uit school halen of een middagje speeltuin nog een bos bloemen en ben je de man van de dag.

Ook een goed idee…

Indruk maken? Knap de badkamer of het toilet op of maak een mooie wand in de slaapkamer. Laat de stukadoor beton cire aanbrengen, en creëer die prachtige industriële look die helemaal van deze tijd is.  De betonstuc is door de waterdichte eigenschap erg geschikt voor ‘natte’ ruimtes als de keuken, toilet en de badkamer. In keukens zie je betonstuc wordt het vaak gebruikt als  aanrechtblad maar ook als vervanging van de tegels op wanden. In badkamers en toiletten kun je de wanden maar ook nisjes en vloeren voorzien van betonstuc. En ook wasbakken kunnen gestuct worden met betonstuc.

De grens ligt dus hier

Je grenzen kennen is dus belangrijk. Geloof me, het gaat je partner er niet om dat jij de klus doet, het gaat erom dat de klus geklaard wordt en dat het eindresultaat geweldig is. En het liefst zonder ruzie. Dus als jij het regelt, is dat voor je partner waarschijnlijk nog fijner dan dat je denkt de klus zelf te moeten klaren.

Klussen in huis
Geen reactie's

Geef een reactie