Kinderkleding shoppen zonder miskopen te doen

Kinderkleding shoppen zonder miskopen te doen

Kinderkleding kopen voor Morris is voor mij iedere keer weer een uitdaging. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld niet zo leuk als er tekenfilmfiguren op zijn kleding staan afgebeeld, maar ik wil ook niet dat hij erbij loopt als een kleine volwassene. De uitdaging voor mij is dus vooral om daar een goede balans in te vinden. Daarnaast vind ik ik het soms ook moeilijk om kinderkleding te kopen die past. Afgelopen zomer kwam ik nog thuis met een mooie polo die later voor een kind van twee├źneenhalf bleek te zijn.

Hoe bepaal je de kledingmaat voor je kind?

Toen ik dit aan een bevriende moeder vertelde moest ze een beetje lachen. Kindermaten zijn namelijk helemaal niet moeilijk te bepalen. Er ging een wereld voor me open toen ze mij vertelde dat de maat van de kinderkleding de maximale lichaamslengte van het kind beschrijft. Maat 86 is dus voor een kind dat maximaal 86 centimeter groot is, wist ik veel..

Om niet bedrogen uit te komen tijdens het shoppen is het dus raadzaam om je kind goed op te meten. Hoe meet je de lengte van je kind goed op? Eigenlijk is dat heel simpel. Als het kind al kan staan, dan plaats je het op blote voeten, staand met de rug tegen de muur of een ander recht oppervlak. Vervolgens meet je de lengte van onder de voeten tot het hoogste punt van het hoofd. Blijkt dat het kind 86 centimeter lang is, kies dan voor maat 86 of liever nog voor maat 92, want kinderen groeien doorgaans als kool en niets is zo zonde als kinderkleding die maar een maand past.

Kinderkleding stijlen combineren is echt een oplossing

Dat was het moeilijke gedeelte.. Dacht ik. Vervolgens moest ik er ook nog eens samen met Fleur uitkomen voor welke stijl we zouden gaan. Voor mij was stoere kleding van bijvoorbeeld B-nosy een hele goede optie. Fleur gaat liever voor een beetje kak en noemde zo een aantal merken op die hem heel goed zouden staan. Uiteindelijk was een combinatie van de twee een goede oplossing en gaat hij nu met stoere jeans in combinatie met een overhemdje en een sweater de deur uit.

Eigenlijk hoef je je bij kinderkleding niet zo druk te maken over wat je koopt. Tot ongeveer maat 104 heeft je kind nog niet echt een eigen mening over hoe de kleding eruitziet en ook andere kinderen zullen Morris niet pesten als hij een verkeerde spijkerbroek aanheeft. Op die manier kun je je kind dus ook gewoon de miskopen aantrekken die het bijna niet meer past. Kinderen zijn namelijk pas fashion victims als de ouders zich er druk om gaan maken. Je komt Morris dus soms nog weleens tegen in een donkerblauw shirt met zwarte jeans eronder. Ziet er niet uit, maar het was op dat moment wel lekker makkelijk.

Voor mij is de weg van de minste weerstand toch wel online shoppen voor kinderkleding. Als Fleur aan het werk is kies ik bij verschillende webshops uit wat ik denk dat Morris goed zal staan en aan het einde van de dag leg ik deze artikelen aan haar voor. Zo hoef ik de stad niet in met een moe en zeurend dreumesje en heeft moeder ook nog een stem in wat voor kinderkleding Morris gaat dragen. Best of both worlds als je het mij vraagt. Inmiddels weet ik dus vrij goed wat ik kan kopen voor Morris en welke maat ik daarbij moet kiezen. Verder hoop ik niet dat jullie me erg uitlachen over het hele kindermaten verhaal. Ik had me daar gewoon niet zo in verdiept. Laten we het houden op een beginnersfoutje.

Miskopen Kinderkleding
Geen reactie's

Geef een reactie