Je rug overbelasten is zo gebeurd

Je rug overbelasten is zo gebeurd

Meer dan ooit wordt ons vakantiegeld besteed aan klussen in en om het huis. En maken we bewegingen die buiten onze comfortzone liggen. Na het opnieuw betegelen van de tuin last van je rug? Net even te zwaar getild waardoor je bijna je bed niet meer uitkomt? Voorkom dat je klusvakantie verpest wordt door pijn in je rug!

De oorzaak

Overbelasting van de rug is nooit goed. Maar eerlijk is eerlijk, soms gebeurt ons dat. Als je pijn in je rug krijgt, is niet altijd te weerleggen waar het van komt. Het is vaak een samenloop van omstandigheden. Zit je normaal gesproken de hele week achter je bureau, dan is ineens intensief klussen misschien de oorzaak. Sommige pijnen gaan vanzelf over, maar bij rugpijn is het verstandig om actie te ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut of zorg ervoor dat de rug sterker wordt.

Beweeg!

Je rugspieren trainen kan helpen. Je traint ze al als je een rondje wandelt. Ook een paar nachten op tijd naar bed gaan is goed voor je. En ben je nog niet klaar met klussen en moet je dus nog het een en ander sjouwen? Zorg dan dat je dit doet in de juiste lichaamshouding. Blijf in elk geval in beweging, van stilzitten wordt het niet beter. Het kan zijn dat je baat hebt bij cannabisolie. Er wordt beweerd dat het ontspannend werkt, waardoor je minder pijn voelt. Voor wie het eens uit wil proberen is het kopen van dit middel de moeite waard.

Vermijd stress

Heb je rugpijn omdat al dat klussen voor stress zorgt? Maak dan dat je de stress onder controle krijgt. Dit klinkt makkelijker dan het is. In plaats van tot laat in de avond klussen, zorg je voor de nodige ontspanning. Ga een stuk wandelen of doe een paar yoga-oefeningen. Heb je daar geen zin in? L

Je rug overbelasten
Geen reactie's

Geef een reactie