Je auto slijt, ook het interieur

Je auto slijt, ook het interieur

Iedereen weet dat auto’s niet eeuwig meegaan. Het zijn nu eenmaal vervoersmiddelen die we veel gebruiken, die door weer en wind buiten te vinden zijn en die als gevolg daarvan uiteindelijk zullen gaan slijten. Vaak lopen ze tijdens het gebruik ook nog eens regelmatig beschadigingen op. Bij slijtage van een auto denken we vooral aan de technische onderdelen, het motor en het versnellingsblok, bijvoorbeeld. Of aan de lak, die ook heel wat te verduren krijgt. Maar wist je dat ook het interieur van je auto aan slijtage onderhevig is? En ook deze slijtage kan ervoor zorgen dat je auto uiteindelijk korter meegaat dan je zou hopen.

 

Niet alleen de buitenkant heeft het zwaar

Als je denkt aan het deel van je auto dat het meest te lijden heeft, dan denk je al snel aan de buitenkant. Je auto krijgt gedurende zijn leven heel wat regen, hagel, storm, felle zon en viezigheid over zich heen. Ook is er altijd wel een paaltje, een sleutelbos, een stoeprandje of een andere auto in de buurt die voor schade kan zorgen. Er is vrijwel geen auto te vinden zonder krasje en deukje, hoe klein ook, of die na jarenlang buitenstaan nog net zo mooi en intens van kleur is als op de eerste dag. Alhoewel fabrikanten steeds beter in staat zijn om lak te produceren die kleurvast is en niet snel verschiet of dof wordt, wordt een auto met het vorderen der jaren toch steeds een beetje minder mooi. Of hij krijgt meer karakter, zo kun je het natuurlijk ook zien.

 

Waar we schade aan de buitenkant gewend zijn, weten we lang niet allemaal dat een auto ook van binnenuit heel wat te verduren heeft. Ook hier kan gemakkelijk schade optreden, en ook hier is het weer een grote boosdoener wat dat betreft. We nemen tenslotte heel wat vocht, modder, pekel, zand en zooi mee naar binnen onder onze schoenen. En waar verdwijnt dat allemaal in? Precies: de bodem van je auto.

 

Ook de binnenkant beschermen

 

Om te voorkomen dat vocht en vuil je auto van binnenuit aanvreten, is het goed om dit op te vangen voor het de kans krijgt. Goede automatten kunnen deze klus voor je klaren. Meestal zitten deze standaard in een nieuwe auto, maar ja, ook deze slijten, of waren in eerste instantie al van matige kwaliteit. Door te kiezen voor goede matten die veel vocht en vuil kunnen absorberen, voorkom je dat dit in de bekleding en uiteindelijk in de bodem van je auto terechtkomt. Vervoer je regelmatig dingen die je kofferbak vies of vochtig kunnen maken? Kies dan ook voor kofferbakmatten, om te voorkomen dat het hier misgaat.

 

Losse matten, zowel in de auto als in de kofferbak, kun je gemakkelijk verwijderen om ze goed schoon te maken wanneer dat nodig is. Zo blijft je auto altijd lekker schoon, en voorkom je de kans op ongemerkte schade door vocht en vuil van binnenuit.

auto interieur slijtage
Geen reactie's

Geef een reactie