Influencers Behind the Scenes

Influencers Behind the Scenes

Sinds 6 oktober is er in het COMM in Den Haag een briljante expositie “Influencers Behind the Scenes”. Tot 30 januari kun je tijdens deze expositie workshops volgen van bekende influencers en is er door het museum een echte IBTS route. Toen ik erover hoorde wilde ik er gelijk naartoe. Niet voor Morris, die is nog een klein beetje te jong om dingen op te slaan over social media en YouTubers. Als ouders willen we echter wel goed voorbereid zijn en met een neefje van 5 die helemaal wild is van YouTubers willen we wel weten waar hij het over heeft.

Influencers Behind the Scenes

Tijdens het Influencers Behind the Scenes event geven grote namen als UberQuin, Mark Hoekx, Smoare en TeVeelGevraagd workshops, kun je vragen stellen en leer je hoe populaire influencers communiceren, wat zij doen en hoe ze omgaan met beroemd zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van deze mensen gehoord had. Toen ik het mijn neefje echter vertelde was hij vol enthousiasme en vertelde hij mij dat hij deze gasten dagelijks bekeek op YouTube. Super gaaf dus om hier meer over te leren.

Nader onderzoek leerde mij dat deze gasten allemaal meer dan 400.000 volgers hebben op YouTube of Instagram. Dat zij het klappen van de zweep dus echt kennen. COMM heeft echt haar best gedaan om bezoekers te informeren en deze informatie uit de eerste hand te halen. Erg leerzaam dus voor jong en oud! Als je net zoals ik geen idee hebt wie deze mannen zijn, neem dan eens een kijkje op hun YouTube accounts. Dit is namelijk waar jouw kinderen naar kijken!

Rolmodel voor veel jonge kinderen

Samen met Morris en goede vriendin Romy ben ik naar COMM gegaan om daar te luisteren naar Teveelgevraagd. Dit zijn twee jongens die al geruime tijd bezig zijn met een YouTube-kanaal. De laatste jaren gaat het veel over Fortnite. Deze jongens zijn 22 en 23 jaar oud en fungeren als rolmodel voor veel jonge kinderen. Omdat ze veel Fortnite spelen en zij daar geld mee verdienen vond ik het erg interessant om eens de Influencer Behind The Scenes te horen.

Ze vertelden over het ontstaan van hun YouTube-kanaal en gaven ook duidelijk aan hoe zij hier geld mee verdienen. Ook beantwoordden zij vragen van een publiek dat ik echt super jong vond! Teveelgevraagd speelde daar goed op in en besefte zich wel degelijk dat ze niet alles zomaar konden zeggen. Er werd duidelijk uitgelegd dat je toestemming van je ouders nodig had om donaties te doen of dingen van hen te kopen. Ook zag je dat ze af en toe op hun tong moesten bijten om bepaalde (voor de wat oudere jeugd) populaire “scheldwoorden” niet uit te spreken.

Je moet als ouder begrijpen dat dit het huidige medialandschap is

En als jouw kinderen hiernaar kijken, moet je in ieder geval weten waar ze naar kijken en misschien zelfs hoe lang! Bij COMM krijg je inzage in wat deze influencers voor invloed hebben op jouw kind. Ook krijg je inzicht in het waarom. Waarom gaat jouw zoon ineens veel sneller praten? Waarom zegt je dochter steeds “Duimpje omhoog!”, hoe komt het dat je zoon urenlang aan het Fortniten is? Het antwoord op deze zaken krijg je allemaal bij deze expositie.

De vragen die ik net stelde klinken misschien negatief, maar je moet als ouder begrijpen dat dit het huidige medialandschap is. Ik was zelf niet gewend aan deze vorm van media-uiting maar kan heel veel leren van een expositie als Influencers Behind the Scenes. Op deze manier kun je het computer- tablet- of telefoongebruik van jouw spruit beginnen te sturen. Verbieden is sowieso geen optie. Kijk maar eens naar hoe jouw ouders omgingen met TV-gebruik. Als het verboden werd, ging je het stiekem doen. Influencers Behind the Scenes zorgt voor begrip en kennis.

Nu ben ik heel erg benieuwd naar jullie ervaringen

Nu ben ik heel erg benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe gaan jullie om met influencers? Bespreken jullie het begrip influencer met jullie kinderen? Hoe gaan jullie om met schermtijd en maken jullie je zorgen om de digitalisering van je kind? Mocht je interesse hebben, tot 30 januari kun je nog naar de expositie Influencers Behind the Scenes, in COMM. Je kan op hun website de tickets vooraf boeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij de ingang. Met de kortingscode IBTSBLOG25 krijg je dan ook nog eens 25% korting!

Influencers Behind the Scenes
Influencers behind the scene x Papablogger
Influencers Behind the Scenes
Influencers Behind the Scenes
Geen reactie's

Geef een reactie