Houttinten maken je huis koeler maar het oogt warm, ideaal toch? 

Houttinten maken je huis koeler maar het oogt warm, ideaal toch? 

Een van de manieren om van je woon- en slaapkamer een gezellige ruimte te maken, is het gebruik van verschillende houttinten. Je kunt hierbij voor echte houten meubels kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor polywood. Het is een soort kunststof met de look van hout! Het voordeel van hout is dat dit materiaal warmte relatief langzaam opneemt. Zo blijft het huis koeler, dan wanneer je voor een meubel van bijvoorbeeld aluminium zou kiezen. Naast houten kasten kun je een houten vidaXL salontafel terug laten komen in je interieur, evenals bijvoorbeeld een houten bed van hoge kwaliteit. Het verzekert je niet alleen van een gezellig interieur, maar ook nog eens van een goede nachtrust! Welke houten meubels gebruik jij momenteel al thuis? 

Hout op verschillende manieren terug laten komen in huis

De makkelijkste manier om de warme tinten van hout terug te laten komen in het interieur thuis, is het gebruik van een houten vloer. Wanneer je een huis met vloerverwarming hebt, is een echte houten vloer vaak niet de beste optie. Doordat hout warmte langzaam opneemt, duurt het een tijd voor de ruimte verwarmd is. Daar komt bij dat je energieverbruik onnodig hoog zal liggen. 

Een goed alternatief is in zo’n geval een pvc vloer. Het voordeel van pvc ten opzichte van hout is dat dit materiaal veel dunner is. In de meeste gevallen wordt een vloer van maximaal acht millimeter aangeraden. Daarbij is pvc slijtvast, terwijl hout eens in de zoveel tijd opnieuw geschuurd en gelakt zal moeten worden. De pvc vloeren van tegenwoordig zijn leverbaar met de print van hout. Zo lijkt het alsof je een houten vloer hebt in huis! 

Hout ook buiten je woning gebruiken 

Gebruik hout niet alleen in huis, maar laat het ook in de tuin terugkomen. Denk bijvoorbeeld na over een houten veranda, een houten tuinhuis of een houten schutting. Het hout past hier goed bij de natuurlijke look van een tuin. Wist je dat je tegenwoordig ook een kunststof kozijn uit kunt laten voeren met een hout look? Het geeft je woning een natuurlijke uitstraling. De combinatie van hout binnen en buiten je woning sluit goed op elkaar aan. 

Zelf houten meubels maken voor thuis 

Naast de mogelijkheid om een houten meubel in de winkel te kopen, kun je deze in sommige gevallen ook zelf maken. Een bedombouw moet stevig zijn en mag niet te veel kraken. Het is daarom verstandig het bed in de winkel te bestellen. Een dressoir of bijvoorbeeld een kleine salontafel kun je echter relatief makkelijk zelf in elkaar zetten. Denk aan het gebruik van een oude pallet of steigerhout. Steigerhout heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen onder klussende papa’s. Niet alleen voor meubels in huis, maar zeker ook voor meubels in de tuin. Denk aan een leuke bank van steigerhout, een bijzettafel voor bij de loungeset in de tuin, enzovoorts. 

Tip: online vind je van dergelijke meubels handige bouwtekening. Zo hoef je deze enkel nog op te volgen, wat het bouwen van houten meubels makkelijker maakt!

Houttinten koeler
Geen reactie's

Geef een reactie