Hoeveel zijn je oude postzegels waard?

Hoeveel zijn je oude postzegels waard?

Heb jij nog een paar oude postzegels op zolder liggen, dan wil je vast wel weten hoeveel deze waard zijn. De kans dat de jeugd van tegenwoordig ze nog spaart, die is vrij klein. Maar het is wel mogelijk dat er een enorme verzameling wordt gevonden op zolder bij bijvoorbeeld opa en oma.. Je wilt natuurlijk wel weten of dit nog iets oplevert en zo ja, hoeveel dit dan eigenlijk is. Uiteraard kan het ook heel goed zijn dat je zelf nog een verzameling hebt liggen, waar je al jaren niet meer naar om hebt gekeken. Om je een idee te geven hoeveel een verzameling waard kan zijn en hoe je dit kunt checken, hebben we een aantal tips voor je.

Hoe weet je hoeveel je postzegels waard zijn?

Wil jij je verzameling postzegels verkopen of wil je gewoon weten hoeveel of ze ├╝berhaupt iets waard zijn, dan zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf al een heel groot deel van de waarde bepalen, maar heb je in bepaalde gevallen ook een expert nodig. Een expert kan jou kan helpen om de waarde te kunnen vaststellen, deze weet er namelijk alles van af. Wil jij weten hoe je dit kunt doen, dan is het goed om onderstaande eens goed door te lezen.

Zelf de waarde bepalen

Wil jij je postzegelverzameling verkopen, dan is het wel fijn dat je weet wat dit ongeveer waard is. Er is natuurlijk niet zo vervelend als dat je er pas later achter komt dat toch blijkt dat je er veel te weinig voor hebt ontvangen. Om te kunnen bepalen hoeveel het nu eigenlijk waard is, zijn er een aantal dingen die je moet controleren. Dit is allereerst door te kijken welke type postzegel het is. Daarna moet je zien te achterhalen wat de uitgiftedatum is geweest van deze postzegel. Weet je dit, dan weet je ook hoe oud of hij is en van welk materiaal deze is gemaakt. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken waar je naar dient te kijken, deze zijn allemaal online terug te vinden. Op deze manier kun je dus volledig zelf achterhalen of en wat de waarde is.

Zoeken op het internet

In de huidige tijd biedt het internet je natuurlijk oneindig veel mogelijkheden. Zo kun je dus ook online kijken hoeveel je verzameling waard is. Zo kun je verschillende fora afstruinen, maar kun je ook kijken naar bepaalde verkoopsites. Wellicht wordt een soortgelijke verzameling hier ook wel aangeboden. Zo heb je direct een idee wat het nu uiteindelijk zal moeten opleveren. En vervolgens kun je de beslissing maken of je het echt wilt verkopen, of dat je het in de familie wilt houden. Wellicht wordt het over een aantal jaar nog meer waard.

Waarde oude postzegels
Geen reactie's

Geef een reactie