Hoe zorg je dat je in beweging blijft als je ouder wordt?

Hoe zorg je dat je in beweging blijft als je ouder wordt?

Er zijn in Nederland heel veel ouderen die niet genoeg beweging krijgen. Veel ouderen krijgen van de huisarts te horen dat ze niet meer in hun auto de weg op mogen. Dat hoeft echter niet tot een afname in hun mobiliteit te leiden. Je kunt namelijk ook op andere manieren op je plaats van bestemming komen. Kijk bijvoorbeeld eens of een elektrische fiets iets voor je is. Op deze fiets hoef je zelf weinig kracht te leveren om vooruit te komen waardoor je wel je beweging krijgt, maar waarbij je niet een slag in de rondte hoeft te fietsen. Wij zetten de voordelen van elektrisch fietsen graag voor je op een rijtje.

Een elektrische fiets maakt je mobieler

Voor ouderen kunnen de dagen soms lang zijn wanneer zij de hele dag thuis zitten. Wie een elektrische fiets koopt, zal diens wereld zien vergroten. Je bent niet meer afhankelijk van kinderen of vrienden om even dat ene boodschapje uit de supermarkt te halen. Je zelfredzaamheid neemt sterk toe wanneer je een e-bike koopt. Heb je zin om even een blokje om te gaan? Het enige wat je hoeft te doen is je fiets pakken en een bestemming te kiezen. Vervolgens is het een fluitje van een cent om je doel te bereiken. Wil jij een mooie tocht gaan maken of ga jij je fiets gebruiken om even bij een goede vriendin te kijken?

Met een elektrische fiets blijf je in beweging

Wat veel ouderen onderschatten, is de kracht van beweging. Wanneer je de hele dag op je stoel zit, zul je merken dat je conditie zienderogen achteruit gaat. Het is namelijk van groot belang om in beweging te blijven als je ouder wordt. Koop je een elektrische fiets mannen of dames, dan krijg je je beweging zonder dat je daar een grote inspanning voor hoeft te leveren. Je zult merken dat je je fitter voelt wanneer je regelmatig even een ritje maakt op je fiets. Ook voor je mentale gezondheid is het goed om even wat frisse buitenlucht op te snuiven.

Voel jij je onzeker op de fiets?

Een grote angst van veel ouderen is vallen. Een val kan op hoge leeftijd grote gevolgen hebben. Gelukkig hoeft dat geen reden te zijn om geen elektrische fiets te kopen. Je kunt namelijk ook een elektrische driewieler kopen. Deze fiets is voorzien van twee achterwielen waardoor je nooit kunt omvallen. Ook deze fiets biedt alle gemakken van een reguliere elektrische fiets. Kijk even goed naar de actieradius van je accu om te zien hoeveel kilometers je op de fiets kunt afleggen. Wil je je fiets eerst eens proberen? Kijk dan eens bij een gerenommeerde dealer en maak daar eens een proefrit op de fiets die je op het oog had.

Elektrische fiets
Geen reactie's

Geef een reactie