Hoe werkt een haartransplantatie?

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is het overwegen waard als er sprake is van langdurige haaruitval. Toch kies je waarschijnlijk niet direct voor zo’n ingreep. Veel mensen proberen namelijk eerst zelf om haaruitval tegen te gaan. Dit kan door ervoor te zorgen dat je voldoende vitamines en zink binnenkrijgt of door dagelijks genoeg water te drinken. Ook het verminderen van stress kan haaruitval voorkomen. Helaas slaagt lang niet iedereen erin om haaruitval tegen te gaan. Geldt dit ook voor jou? Kies dan voor een haartransplantatie bij Zantmankliniek.nl Door deze ingreep maak je namelijk voorgoed een einde aan erfelijke haaruitval. Voordat je de knoop doorhakt, ben je ongetwijfeld benieuwd naar een haartransplantatie. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe zo’n ingreep precies werkt.

Waar komen de haren vandaan?

Het eerste waar je benieuwd naar bent, is waarschijnlijk waar de haren vandaan komen die gebruikt worden voor een haartransplantatie. Deze komen eigenlijk altijd van jouw eigen hoofd. Bij een haartransplantatie worden vaak haren uit de haarkrans van het achterhoofd gebruikt. Waarom? Omdat deze haren een andere genetische aanleg hebben. Grote voordeel hiervan is dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Dit hormoon is vaak de oorzaak van erfelijke haaruitval. Het DHT-hormoon zorgt er namelijk voor dat haarzakjes niet goed doorbloed kunnen worden, waardoor de groeifase van een haar korter wordt. Hierdoor vallen jouw haren eerder uit.

Hoe worden haren getransplanteerd?

Nu je weet waar de haren vandaan komen, is het tijd om te kijken hoe ze getransplanteerd worden. Dit kan op twee verschillende manieren. Bij de meeste haarklinieken kun je kiezen voor de technieken Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE). Kies je voor de FUT-techniek? Dan wordt er een stripje huid uit de haarkrans van jouw achterhoofd weggenomen. Doordat zo’n stripje meerdere haren bevat, kunnen er in korte tijd veel haren getransplanteerd worden. Als je voor een FUE haartransplantatie kiest, is dit niet het geval. Bij deze techniek worden haren namelijk een voor een getransplanteerd. Ze worden met een holle micronaald of een boortje uit jouw hoofdhuid verwijderd en vervolgens direct geïmplanteerd in het ontvangstgebied.

Doet een haartransplantatie pijn?

Een haartransplantatie is een medische ingreep. Hierdoor denken veel mensen dat het pijn doet. Niet gek, want het verwijderen van een stripje huid klinkt niet bijzonder prettig. Dit geldt uiteraard ook voor het verwijderen van haren met een holle micronaald of een boortje. Toch hoef je niet bang te zijn dat je iets voelt van een haartransplantatie. Waarom niet? Omdat je plaatselijk verdoofd wordt voordat er een begin wordt gemaakt met de behandeling. In een haarkliniek verdoven ze zowel het donorgebied als het ontvangstgebied. Hierdoor merk je niets van het verwijderen van de haren en ook niet van het implanteren. Het enige wat je misschien voelt, zijn de prikjes van de verdoving. Zodra je dit eenmaal achter de rug hebt, kun je pijnvrij een haartransplantatie ondergaan.

Ga op zoek naar een professionele haarkliniek

Als je een haartransplantatie overweegt, raden wij jou aan om je tot een professionele haarkliniek te richten. Waarom? Omdat je hier verzekerd bent van de juiste aanpak en een mooi eindresultaat. Het vinden van de beste haartransplantatie kliniek is alleen geen gemakkelijke opgave. Dit komt vooral doordat je bij steeds meer klinieken terecht kunt. Haartransplantaties zijn alleen maar populairder geworden, waardoor er ook meer klinieken bij zijn gekomen. Licht een kliniek daarom altijd goed door voordat je een keuze maakt. Kijk niet alleen naar de prijs, maar richt je vooral tot de technieken waaruit je kunt kiezen. Zodoende slaag je er ongetwijfeld in de beste haarkliniek te vinden.

Haartransplantatie
Geen reactie's

Geef een reactie