HelloFresh dagboek dag 5 Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

HelloFresh Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

HelloFresh dagboek dag 5 Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Na de Shakshuka van maandag waren Fleur en ik wel weer eens toe aan iets ongezonds.. We hebben dinsdag heerlijk iets van de fastfoodketen met de grote M besteld. Deadlines, de tijd vergeten en Morris die slecht in slaap kwam zorgde ervoor dat we pas om 20.30 aan koken toe kwamen. Kortom: geen zin om te koken. Ondanks dat het gerecht dat op stapel stond binnen 25 minuten klaar hoort te zijn, schreeuwde ons brein om slecht eten. Geen Gebakken rijst met spiegelei dus. Met de hand op ons hart beloofden wij elkaar dat we dus in week 2, zes dagen HelloFresh zouden eten.

Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Vanavond was het dus tijd voor een op het plaatje super smakelijk uitziende Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten. Aan mij de taak om een aan dit plaatje gelijkende avondmaaltijd te bereiden. Gelukkig was de uitleg op de receptkaart van HelloFresh wederom heel duidelijk. Goede voorbereiding zorgde voor half werk. Pro tip voor de nieuwe koks. Zorg dat je een recept tijdens het koken niet voor het eerst leest. Zorg dat je het snijwerk al gedaan hebt als je daar rustig de tijd voor hebt en indien aanwezig, laat vlees op kamertemperatuur komen.

Ik mocht dus mijn eigen boontjes doppen. Daarnaast moest een hele peen in kleine blokjes. Ik had van te voren ook gelezen dat er een stuk verse gember fijn gesneden moest worden, dus die neem ik dan gewoon even mee. Ik hou van Aziatisch koken, dus roerbakken met uitgesproken smaken als gember doe ik vaker. Als je niet van de smaak van gember houdt, hoef je je door het recept niet tegen te laten houden. Laat het dan gewoon weg. Persoonlijk vond ik dat de smaak niet overheerste in het gerecht.

Opdienen of afserveren?

Na het koken snel de kom opmaken. Dit gerecht leent zich ideaal voor eten op de bank. Gewoon een kom rijst met groente, ei en toppings. Het gerecht is gezond, want zilvervliesrijst, veel groente door de wortel toch lekkere zoete smaak. De cashewnoten zorgen voor een lekkere crunch en sesamzaadjes maken het gerecht helemaal af. Zelf ben ik geen fan van spiegelei, maar zoals ik in het eerste artikel van deze reeks al schreef. No ingrediënt gets left behind!

Ik ga je eerlijk zeggen dat ondanks dat ik vaak kook, ik volgens mij nog nooit een spiegelei had gebakken. Voor alles is een eerste keer. Hoe simpel het gerecht ook is. Maar nu willen jullie vast weten: Opdienen of afserveren? De gebakken rijst was lekker en simpel te maken. Ik miste toch een stukje vlees met een sausje, maar voor een stevige lunch zou ik het gerecht zeker nog een keer maken, maar dan zonder spiegelei.

Geen reactie's

Geef een reactie