HelloFresh dagboek dag 2 Schelvis met spek en sperziebonen

HelloFresh Schelvis met spek en sperziebonen

HelloFresh dagboek dag 2 Schelvis met spek en sperziebonen

Vandaag hadden we bezoek van een goede vriendin van Fleur. Omdat het bij ons thuis altijd heel gezellig is bleef ze wat langer en at ze dus mee. Aangezien we niet van plan zijn om af te wijken van het HelloFresh menu was het voor mij dus tijd om creatief na te denken. De boontjes waren gelukkig ruim voldoende en ook de aardappels waren ruim aanwezig. Bij het aanschouwen van de vis moest ik even kijken of dat voldoende was voor drie personen. Door de twee filets in tweeën te delen en vervolgens te omwikkelen met spek krijg je vier filets. Aangezien zowel Fleur en de vriendin niet zo veel waarde hechten aan vlees of vis bleek ook de vis ruim voldoende.

Ik had het één en ander al in de middag voorbereidt

Als je het doosje uit de koelkast trekt valt het aantal ingrediënten op. Het zijn er namelijk niet zo veel. Een zak boontjes, een net met vier aardappels, twee visfilets, een pakje spek, een nootmuskaat en een klein emmertje remouladesaus. Ik had het één en ander al in de middag voorbereid. De boontjes waren dus al gesneden en de aardappels waren al geschild. Ik hoefde voor het avondeten dus alleen nog maar de vis in de spek te wikkelen. Een kind kon de was doen. De klein gesneden aardappels moesten in de oven met een klein beetje zonnebloemolie, peper en zout. Het duurt wat langer, maar het lijkt me super lekker.

Toen alles klaar was had ik drie volle borden die mij voldoende opgemaakt leken voor drie personen. Hoewel de HelloFresh box voor twee personen is, was dit inderdaad het geval. De dames hebben hun hele bordje helemaal leeg gegeten en wilden zelfs nog wat overgebleven boontjes en aardappels. Ze waren blij verrast met de nootmuskaat en heel blij met het bakje saus. Ze hadden nog nooit schelvis gegeten, maar gaven aan dat ze best nog een keer schelvis wilde eten. Heel positief dus!

Zelf vond ik het recept super simpel om te maken

Zelf vond ik het recept super simpel om te maken. Ik was blij dat ik het één en ander had voorbereidt. Het schillen en snijden van de aardappels en het snijden van de boontjes nam toch wel wat tijd in beslag. Het gerecht op zich is natuurlijk best basic, maar de aardappels in de oven en de schelvis met spek geven net dat tikje in de speciale richting. Ook de verse nootmuskaat die je moet raspen is net even bijzonder en geeft de boontjes een heerlijke smaak mee.

Al met al een super simpel recept dat door een aantal toevoegingen bijzonder is geworden. Ook het feit dat je er met drie personen gewoon van kan eten heeft mij blij verrast. Ik zal vanaf vandaag zeker vaker schelvis maken, vooral met zoon randje ontbijtspek eromheen. Wel zal ik er zelf dan iets meer saus bij doen. Niet om de smaak van de vis te verdekken, maar om stiekem de aardappels in te dopen. Erg lekker en voor herhaling vatbaar.

Geen reactie's

Geef een reactie