HelloFresh dagboek dag 1 Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

HelloFresh kip cheeseburgers met zoete rode ui

HelloFresh dagboek dag 1 Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Het gerecht van HelloFresh waar Fleur en ik al vanaf het bestellen het meeste naar uit hebben gekeken. Met 958 kcal nog steeds aardig aan de maat, maar zeker weten nog steeds gezonder dan een burger van de Mac! Waar de calorieën vandaan komen weet ik niet. Er wordt niks gefrituurd en alle ingrediënten zijn enigszins gezond. Zowel de sla als de aardappels hebben verder niet echt veel om het lijf, dus dan moet het toch echt de kipburger of het broodje zijn. Maakt ook niet uit, burgers zijn burgers. Door met ons HelloFresh avontuur!

Er zijn mensen die van deze wijsheid hun vak hebben gemaakt

Ik maak al vrij lang huisgemaakte burgers en ik kan je vertellen, het ziet er simpeler uit dan het is. Het stapelen van de verschillende lagen. Het bij elkaar zoeken van smaken en ingrediënten die bij elkaar passen. Het is zo simpel nog niet. Vervolgens moet ook de burger zelf perfect gebakken zijn en mag er niet te veel, maar ook niet te weinig saus op zitten. Er zijn mensen die van deze wijsheid hun vak hebben gemaakt.

Zoals ik eerder al aangaf keken Fleur en ik enorm uit naar deze burger. Toen ik de ingrediënten woensdag zag kwam er echter al snel een klein donker wolkje boven onze burgervreugde. Het gerecht wordt gemaakt met  mosterd en balsamicoazijn. Laat zuur en pittig nu niet de meest favoriete smaakcombinatie van Fleur zijn.. Ook zat er in het recept geen zoete tegenhanger. Zonder iets te zeggen ben ik toch maar aan de slag gegaan. Misschien werd één en ander wel een beetje opgeheven door de zoete rode ui.

Ze had er zo naar uit gekeken

De aardappels gebakken, rode ui gefruit en broodjes uit de oven. Sla gehusseld en de kaas gestrooid, dus we kunnen aan tafel. Zelf ben ik best fan van deze kipburger. Goed van smaak, sappig en de aardappeltjes zijn super goed. De sla was wat fantasieloos, maar als je gerechten moet ontwikkelen heb je ook rekening te houden met de kosten. Een tweede rode ui en een crouton of pijnboompit hadden wat meer fantasie aan het gerecht kunnen brengen.

Fleur daarentegen nam onwetend een hap van de kipburger en vanwege de pittigheid van de mosterd ging diezelfde hap linea recta terug naar het bord. We hebben het gerecht nog een beetje kunnen redden door de onderkant van het broodje te halen zodat er geen mosterd meer op zat. De sla lieten we staan want ook balsamico is geen favoriet. Na de ingreep gingen de burger en de aardappelpartjes er toch nog in. Toch bleef voor Fleur het gevoel van teleurstelling. Ze had er zo naar uit gekeken..

Kort samengevat

Kort samengevat ontbreekt er een beetje fantasie aan het gerecht. De mosterd had ik vervangen door een frisse yoghurtdressing. De sla had ik een beetje verrijkt en de aardappeltjes had ik voorzien van wat rozemarijn. Maar in de basis is er zeker niks mis met dit gerecht. Ik heb mijn buik weer lekker rond kunnen eten en Fleur doet niet meer aan verrassingen..

1 Reactie
  • Janneke
    Geplaatst op 23:54h, 20 april

    Het ziet er weer heerlijk uit. Jammer dat de mosterd en basamicoazijn geen winnaars waren. Zijn ook wel erg sterke smaken.
    Zelfgemaakte broodje kipschnitzel met loempiasaus vinden wij erg lekker. Misschien is dat een sausje die er goed bij past? Beetje pit en toch zoet/zuur.
    Ik blijf het avontuur nog even volgen maar ik denk dat mijn vriend zulke recepten ook niet waardeerd. Haha denk dat wij ons er maar niet aan branden.

Geef een reactie