Heeft Gakpo het moeilijk bij Liverpool?

Heeft Gakpo het moeilijk bij Liverpool?

Daar waar Cody Gakpo op het wereldkampioenschap voetbal één van de favorieten was, heeft hij momenteel nog niet helemaal zijn draai kunnen vinden binnen het team van Liverpool. Bondscoach Ronald Koeman geeft aan dat een transfer naar een land als Engeland goed is omdat het niveau daar nu simpelweg een stukje hoger ligt dan in Nederland. Maar geeft hierbij wel aan dat het niveau van Liverpool niet is wat het ooit geweest is. Gakpo is in een elftal terecht gekomen dat momenteel niet bepaald lekker draait.

Liverpool

Het was 15 maart 1892 toen Liverpool F.C. officieel werd opgericht. John McKenna was voorzitter van de club en vertrok vrijwel direct na oprichting van de club naar Schotland om op zoek te gaan naar potentiële spelers voor de club. In eerste instantie tekende dertien spelers uit Schotland bij de splinternieuwe club. Hierdoor stond de club in de beginjaren bekend onder de naam ‘team of the Macs’. Tijdens de eerste wedstrijd stond de club tegenover Rotherham Town en wisten ze deze partij te winnen met 7-1.

Tegenwoordig is Liverpool wereldwijd ontzettend populair en staat de club bekend als een van de beste clubs van Engeland. Toch presteert de club momenteel een stuk minder goed dan ze in het verleden gedaan hebben. Maar desondanks zijn nog steeds veel mensen positief over de club en geven trouwe aanhangers aan dat er betere tijden aankomen. Wellicht dat de komst van Cody Gakpo hier positief verandering in brengt.

Cody Gakpo

 Cody Gakpo wist tijdens het afgelopen wereldkampioenschap voetbal de harten van veel mensen te stelen. Zo scoorde hij meerdere keren, presteerde hij goed en waren gedurende het WK alle ogen op hem gericht. Veel Nederlanders kozen er daarom ook voor om tijdens het WK hun geld in te zetten op de topspeler. Dit is dan ook helemaal niet gek aangezien gokken op voetbal tegenwoordig lucratief kan zijn als je inzet op spelers als Gakpo.

Dat de op 7 mei 1999 geboren in Eindhoven Cody een voetbal talent was, dat kwam niet als een verassing. Zijn vader leerde hem al vroeg lezen en schrijven en had hierdoor een voorsprong op zijn leeftijdsgenoten. Cody kreeg vwo-advies maar besloot zicht volledig te richten op zijn grote passie “voetbal”. Hij begon bij PSV en is uiteindelijk tot aan zijn vertrek naar Liverpool de Eindhovense club trouw gebleven. 

Gakpo bij Liverpool

 Het was een ware race die Liverpool uiteindelijk gewonnen heeft om de handtekening van Cody Gakpo naar binnen te slepen. Cody Gakpo werd door meerdere clubs uit de Premier League benaderd, maar de PSV’er besloot uiteindelijk om zijn carrière voort te zetten in Engeland. Na verluidt zou er zo’n 50 miljoen euro zijn betaald voor de transfer. Tijdens Het WK in Qatar presteerde Gakpo uitmuntend. Het was echter niet de vraag of Gakpo naar Engeland zou verhuizen maar wanneer hij dit zou gaan doen.

In een interview met Andy van der Meijde, gaf Ronald Koeman aan dat Liverpool momenteel niet presteert op het niveau zoals ze dat normaal doen. Gakpo wordt als nieuwe aankoop direct getest en daarom ligt er veel druk op hem als speler. Op het moment dat je dan niet scoort en geen wedstrijden wint, dan is het voor een jonge speler als Gakpo zeker een moeilijke tijd. We hebben het hier namelijk niet over een ervaren speler op leeftijd, maar over Gakpo van 23 jaar oud. De komende tijd moet hij zich gaan bewijzen maar de spelers moeten ook op elkaar ingespeeld raken. We zijn in ieder geval benieuwd wat het komende seizoen gaat brengen maar verwachten dat dit nog wel eens spannend kan gaan worden.

Liverpool FC
Geen reactie's

Geef een reactie