Geld besparen met deze tips

Geld besparen met deze tips

De inflatie vliegt omhoog de afgelopen weken. Tanken is niet leuk meer bij de benzinepomp, de gasprijzen stijgen, boodschappen doen wordt duurder. De afgelopen maanden is ons leven een flink stuk duurder geworden. Wat kun je daaraan doen? Twee eenvoudige tips die je mogelijk dit jaar nog wat geld kunnen besparen. 

Goedkoop internet en TV

Hoe lang is het al geleden dat je hebt gekeken naar je huidige doorlopende internet en tv-abonnement? Grote kans dat je al enkele jaren bij dezelfde aanbieder zit en het pakket al tijden niet onder de loep hebt genomen, laat staan gewijzigd. In dat geval heb je al enkele jaren een vaste prijsverhoging gekregen van jouw provider. Vermoedelijk zo’n 1 a 2,5 euro per maand per jaar verhoging. Door de jaren heen is dat al snel 20 a 30 euro op jaarbasis duurder geworden, en daar heb je amper erg in gehad? Dat kan goedkoper. Zoek eenvoudig de goedkoopste internet en TV provider op jouw adres met hulp van een vergelijker. Zo’n vergelijker doet het vergelijkingswerk en jij krijgt direct te zien wat de opties zijn op jouw adres. Even vergelijken en overstappen maar als het goedkoper, sneller of beter kan dan je nu thuis hebt.

Kortingsdag

Naast het verder onder de loep nemen van je huidige vaste lasten en mogelijke besparingen loont het ook de moeite om de diverse leuke kortingsdagen in de gaten te houden. Eigenlijk is er bijna altijd wel ergens korting te scoren in alle seizoenen van het jaar, maar sommige dagen zijn nog net een beetje interessanter dan alle andere dagen in het jaar als het om korting gaat. Eén van die dagen is Black Friday. Doesn’t ring a bell? We helpen je op weg.

Dit fenomeen begon ooit in Amerika, waarbij iedereen na Thanksgiving begon met shoppen voor de feestdagen. Om mensen naar de winkel te krijgen strooiden winkeliers met korting. Absurde korting. Zoveel korting dat men er uren voor in de rij ging staan voordat de winkel openging. In Nederland zijn we gek op korting, en daarom hebben we deze dag dan ook omarmd de afgelopen jaren. Steeds meer mooie merken doen mee aan deze dag. En dat betekent dat je eigenlijk alles, maar dan ook echt alles met veel korting kunt kopen. Deze dag is meestal eind november. En dit is niet de enige dag eind november, want direct aansluitend is er Cyber Monday, met soms net nog wat meer korting.

En als je een beetje vooruitdenkt en wat onderzoek doet dan kun je flink scoren. Als eerste kun je wellicht nog goedkoper een internet en TV abonnement afsluiten, maar je kunt er ook de Sinterklaas cadeaus, de kerstcadeaus met korting kopen. Maar als je nog wat verder vooruitdenkt, bijvoorbeeld aan de verjaardagen die je hebt in het begin van het nieuwe jaar waarvoor je een cadeautje moet kopen, dan kun je die alvast in huis halen. Met korting.

Maar onderzoek doen is belangrijk, want niet alle acties zijn zo goed als ze lijken. Als je van tevoren goed weet wat een goede prijs is voor hetgeen jij wilt scoren, dan kun je goed inschatten of het op deze ene dag in het jaar echt een hele goede deal is en zo jouw slag slaan.

Geld besparen
Geen reactie's

Geef een reactie